Cristian Diaconescu in vizita la Moscova

Cristian Diaconescu in vizita la Moscova

0 172

Cristian Diaconescu, dupa o vizita la Bruxelles si una la Roma va fi plecat pana la sfarsitull acestei luni intr-o alta misiune externa. Ministrul roman al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va intreprinde o vizita oficiala la Moscova pe 27 februarie. Intr-un interviu pentru Ria Novosti, purtatorul de cuvant al MAE rus anunta vizita drept „o etapa importanta in dezvoltarea relatiilor bilaterale”.
„Vom analiza un intreg pachet de probleme legate de starea si perspectivele dezvoltarii colaborarii bilaterale pe diferite directii. O atentie sporita va fi acordata largirii relatiilor comerciale si economice, precum si a colaborarii din sfera energetica”, a declarat purtatorul de cuvant al MAE rus, A.A. Nesterenko.
Ramane de vazut daca, in timpul acestei vizite, se va discuta si oferta facuta de premierul Putin presedintelui Traian Basescu, ca tot gazul rusesc sa se livreze fara intermediari, direct Romaniei si Ucrainei.
Reamintim ca, in urma cu cateva zile, de la Cancelaria Presedintiei s-a anuntat ca vizita care urma sa o faca Traian Basescu in Ucraina a fost amanat. Nu s-au dat explicatii, dar probabil, la fel ca si altadata se asteapta instrunctiuni de la Moscova.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.