Cristian D’Artagnescu se dueleaza pentru Capitala

Cristian D’Artagnescu se dueleaza pentru Capitala

0 61

Vrand cu orice pret sa-i arate chirurgului Oprescu, care se incapatana sa candideze chiar si de unul singur la Capitala, ca partidul se descurca in campanie si fara ajutor de specialitate, PSD a ramas greu. Nu numai ca a fost nevoit sa-si ascunda rusinea cateva saptamani de ochii presei, dar a nascut prin cezariana chiar la sediu, in sfidarea oricaror norme obstetrice. E drept ca rebelul Oprescu nu este ginecolog, dar, ca practician versat tot ar fi emis o parere avizata despre sarcina partidului si despre necesitate unei intreruperi urgente.
Bortos cu tripleti si gafaind nevoie mare inca inainte de inceperea cursei pentru Primaria Bucurestilor partidul s-a lasat dus cu chiu cu vai la control. La ecografie s-au vazut clar trei capete – Oprescu, Mitrea si, ceva mai negricios, gata-gata a se confunde cu fundalul intunecat, figura lui Vanghelie. Un trio pentru care placenta partidului era, evident, prea scurta.
Surpriza nasterii a fost insa totala si a contrazis toate pronosticurile din sala de asteptare. Dupa o noapte de travaliu, in care moasele PSD-ului, in frunte cu Mircea Geoana, au transpirat copios, partidul a adus pe urna (pardon, pe lume) un fat care n-a vrut cu nici un chip sa vada lumina zilei in postura de candidat. Certificatele de nastere, gate completate cu numele lui Vanghelie care este si Mitrea care chiar ar fi putut fi, au fost distruse in graba. Functionarii partidului au intocmit pe genunchi altul, pe care au scris la repezeala Cristian Diaconescu.
Tipetele de protest ale nou-nascutului au fost acoperite de declaratiile de presa ale staff-ului PSD, bucuros nevoie mare ca are un candidat in cursa Bucurestilor pe care nu mizase nimeni. Dar care, tocmai de aceea, ar avea sanse mai mari de izbanda.
Nu stiu exact – si nu stie nimeni – pe ce anume se bazeaza PSD-ul cand arunca in cloaca Capitalei un tip stilat si inca nemanjit precum Diaconescu. Banuiala mea este ca Hrebenciuc a cautat, pentru inspiratie, ceva adecvat situatiei celor trei carora nu le mai ajungea Capitala. Si s-a oprit la Cei trei muschetari. Dintre care, se stie, cel mai faimos avea sa fie al patrulea.
Va sa zica Cristian D’Artagnescu a fost ales sa-i provoace la duel pe Blaga si Orban, dupa un plan prelucrat de Hrebenciuc dupa Alexandre Dumas. Tot ce le ramane pesedistilor este sa spere ca alegerea scriitorului francez drept inspiratie n-a fost de rau augur. Pentru tot Dumas a scris si „Dupa 20 de ani”.
Sa fie data cand se vor intoarce pesedistii la putere?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.