Cristi Preda – Paris-ul modern din PD-L?

Cristi Preda – Paris-ul modern din PD-L?

0 96

Iata ca mitologia, urcand treptele evolutiei, a mai schimbat rolul personajelor, astfel ca in politica PD-L doamna Monica Macovei – moderna Venus portocalie – ofera ea marul de aur unui modern Paris ciudat, pe numele sau Cristian Preda. Iar acesta, iute si degraba, l-a oferit drept ofranda pe altarul partidului, ca semn sau sigla al acestuia.
Dar oare toata treaba nu poate fi alaturata pacatului primordial, in care Traian Basescu sa fie sarpele, Monica Macovei jucand rolul Evei, iar Cristian Preda ajungand bietul Adam?
Ramane de cautat Dumnezeu, in al carui rol nu poate fi bagat in niciun caz sarmanul piticot – din aproape toate punctele de vedere – Emil Boc, ci mai degraba tot Traian Basescu jucand rol dublu.
In rest, Cristian Preda ramane blandul rasculat care, cu voce de scopit (la figurat), incearca sa tunda iarba de la Cotroceni cu forfecuta. Caci el spune: “Modernizarea PD-L nu va semana cu o serie de execuþii publice, cum ar vrea unii jurnalisti”, ci va fi ca rugamintea unei bunici senile pe trei sferturi catre nepotul obraznic sa-si schimbe maioul.
Astfel, europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, scrie pe blogul sau ca modernizarea PD-L a inceput deja si nu mai poate fi oprita.
Se stie, Cristian Preda, impreuna cu Monica Macovei, au ales calea confruntarii rationale, „a disputei care nu sacrifica vreo convingere, dar pastreaza un ton calm”.
Preda considera ca ceea ce a inceput luni in Biroul Permanent al PD-L nu va fi usor de oprit, iar partidul va fi profund modificat.
Pe de alta parte, europarlamentarul considera ca unii jurnalisti vor fi foarte dezamagiti pentru ca aceasta modernizare nu va semana „cu o serie de executii publice”, singurele care, in opinia sa, „par sa atraga simpatia nestirbita, consensul mediatic si apaluzele galeriei”.
„Stiu ca unii ziaristi sunt dezamagiti vazand ca procesul de modernizare nu seamana cu o serie de executii publice.
Indiferent cine e victima sau cine ar putea fi victimele, doar executiile par sa atraga simpatia nestirbita, consensul mediatic si aplauzele galeriei”, scrie Preda pe blog.
„Politica romaneasca se va schimba daca va deveni mai moderata si mai diversa, nu mai radicala si mai nervoasa. Lucrurilor trebuie sa li se spuna pe nume”, isi încheie Cristian Preda postarea, considerand ca „ideile aduc victoria. Nu pumnii”.

Si iata revolutia de catifea. Iata cum greii raman in armurile lor urat de murdare si ruginite moral in sensul politico-economic. Astfel, Cristi Preda este pe punctul sa impace capra cu varza, scapand probabil doar bland si parinteste urecheat de Marele Zeus.
Per total insa, toata treaba pare o gramada dezordonata de zarzavat pe o taraba.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.