Cristi Minculescu va fi operat azi

Cristi Minculescu va fi operat azi

0 123

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, va fi operat marti dimineata, intr-o clinica din Germania, unde ii va fi transplantata o parte din ficatul sotiei sale, a declarat pentru Mediafax managerul formatiei, Cosmin Nicoara.
„Cristi se simte bine. E foarte in regula, mai ales ca la operatie va participa si profesorul Dorel Sandesc, care l-a urmarit in Romania”, a mai spus Nicoara, adaugand ca solistul trupei Iris are o stare psihica buna.
Cristi Minculescu a plecat saptamana trecuta in Germania, unde a efectuat mai multe teste si analize premergatoare operatiei. In varsta de 50 de ani, el sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.
Cosmin Nicoara a mai spus ca, dupa operatie, Minculescu va trebui sa ramana in spital intre trei si patru saptamani, apoi va reveni acasa, unde va continua recuperarea timp de aproximativ doua luni, urmand ca apoi sa reintre intr-un ritm normal de viata.
La inceputul lunii, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat ca ministerul va plati costul interventiei, adica 47.000 de euro, restul urmand sa fie suportat de familie.
La randul sau, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), profesorul Irinel Popescu, autorul primului transplant hepatic din Romania, cel care a realizat toate tipurile de transplant de ficat de la donator cadavru sau in viata, a explicat ca a fost de acord ca Minculescu sa fie operat in Germania, in urma unei discutii confidentiale cu artistul. Totodata, el a confirmat ca operatia este mai ieftina in Germania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.