Crina Coco Popescu se intoarce acasa

Crina Coco Popescu se intoarce acasa

0 167

Cea mai tanara alpinista de performanta, rasnoveanca Crina Coco Popescu, revine acasa dupa ce a cucerit, pe 7 iunie, cel mai inalt pisc din Africa, Kilimanjaro Uhuru Peak.
Tanara de numai 14 ani a reusit sa cucereasca acest cel mai inalt varf african, care este totodata si cel mai inalt vulcan, avand o inaltime de 5896 metri.
In aceasta expeditie, ea a fost insotita de Ovidiu Popescu, tatal si antrenorul ei, precum si de dr. Nicolae Scurtu. Toti trei au sosit ieri in tara
Ascensiunea Crinei Coco Popescu pe Kilimanjaro, varf situat in Tanzania, a transformat-o de asemenea in cea mai tanara alpinista de la noi din tara care a reusit aceasta performanta. Ea este membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov si este insotita in toate expeditiile, asa cum am mai aratat, de tatal si antrenorul ei, Ovidiu Popescu.
Tanara Crina a atins, nu cu mult timp in urma, si varful celui mai inalt vulcan din lume – Ojos del Salado, de 6.893 metri, pe data de 28 decembrie 2008. Printr-o ascensiune solitara de 12 ore, Crina Coco Popescu a reusit, printr-un efort extraordinar si o vointa de fier, sa devina cea mai tanara alpinista care urca pe acest pisc.
Palmaresul tinerei alpiniwste implica si ascensiunea varfurilor Dente del Gigante (4014m) si Mont Blanc (4810m) din Alpi, Kalapatar (5545m) din Nepal, Kazbek (5047m) din Caucaz, Damavand (5761 m) si Alam Kooh (4850m) din Caucazul asiatic.
Brasovul – orasul si judetul – se afla in mijlocul muntilor, iar tinerii lui locuitori iubitori ai muntelui nu au disparut complet. Poate cu ajutorul si dupa exemplul Crinei Coco Popescu, a tatalui ei si ai altor alpinisti de performanta, acesti tineri sa fie indrumati sa-i urmeze exemplul, atat spre glorie sportiva, cat si pentru inaltarea flamurei romanesti pe cele mai inalte culmi, si la propriu, dar si la figurat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.