Crina Coco duce copii in Gradina Carpatilor

Crina Coco duce copii in Gradina Carpatilor

0 95
Alpinista Crina Coco Popescu invita copiii si adultii in 7 munti din gradina Carpatilor. Coco si copiii din lotul national de cataratori au urcat deja doua dintre cele 7 varfuri si se pregatesc de al treilea. Detinatoarea mai multor recorduri de varsta in alpinismul mondial nu a putut ajunge la Polul Nord in acest an din cauza lipsei de sponsori. Va incerca sa ajunga, in schimb, la Polul Sud la sfarsitul anului.
Crina Coco Popescu si-ar fi dorit sa ajunga in primavara acestui an la Polul Nord. Din pacate, alpinista titulara catorva recorduri impresionante in alpinismul mondial, nu a gasit sponsori pentru a-si duce proiectul la indeplinire. Nu s-a descurajat insa, si  a trecut la un alt proiect, care se desfasoara in tara. 7 munti din gradina Carpatilor este sunt destinatatiile din muntii romanesti catre care Coco Popescu incearca sa atraga cat mai multi turisti.
Coco este convinsa ca va reusi sa atraga in proiect nu numai copii, ci si adulti. Alpinista rasnoveana a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a escaladat Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica (4285m înălÅ£ime) în prima expediÅ£ie a alpiniÅŸtilor pe acest vulcan, alături de rusul Alex Abramov, italianul Mario Trimeri ÅŸi americanul Scott Woolams. Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica ÅŸi face parte din "Cele ÅŸapte vârfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit ÅŸi cel mai tânăr alpinist din lume ÅŸi prima femeie din lume care a încheiat circuitul "7 Volcanoes" – cei mai inalÅ£i vulcani de pe cele 7 continente. Crina Coco si-ar fi imbogatit galeria de recorduri daca ar fi reusit sa ajunga in acest an la Polul Nord, dar nu a gasit sponsori. Alpinista va incerca in schimb sa ajunga la Polul Sud la sfarsitul acestui an.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.