Crin, file din dosare

Crin, file din dosare

0 146
Intr-o alianta in care cararile protagonistilor s-au impleticit de mai multe ori, era normal ca deambularea impreuna sa se infunde chiar pe Drumul Maxim. Nimeni altul decat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, una din cele cateva institutii banoase pe care fiecare din grangurii USL ar vrea-o in parohia partidului sau. Este si motivul pentru care negocierile dure pentru impartirea beneficiilor guvernarii s-au impotmolit, in ciuda aparentelor de concordie pe care incearca sa le salveze uselistii. Mai cu seama liberalii, care sunt, se pare, cei nemultumiti de felul in care pesedistii au inteles sa puna mana pe vacile de muls din administratie.
Ce s-ar fi facut baietii daca ii aveau in coaste la-mparteala si pe unguri, daca nu pot regla partajul in familie? Dar pe maghiari ar trebui sa-i scoatem oricum din ecuatie, pentru ca scenetele astea de impartire sunt o treaba foarte romaneasca, pe care ar trebui sa o brevetam inainte sa ne-o sufle sogorii, asa cum au facut, de pilda, cu ciobanescul mioritic.
Sa fi fost udemeristii mai putin nazurosi decat la liberalii la imparteala de i-a invitat Ponta la guvernare, pe la spatele PNL?
Nu vom mai sti acum, dupa ce maghiarii au fost trimisi in banca opozitiei. Asa cum nu vom afla prea multe despre celebrul acord Ponta-Basescu, semnat cu martori inainte de invitarea colhoznica a partidelor la negocierile post-alegeri.
Presa a retinut picanteria renuntarii la comparatii cu regnul animal la care s-au angajat semnatarii, dar ignora miezul intelegerii, care se rezuma la o fraza cheie, reprodusa totusi de ziare: in cazul in care exista divergenta intre Guvern si presedintie, ultimul cuvant il va avea seful statului.
Cum de-anghitit pontacul asemenea afront, pe care l-a mai si semnat? Numai daca nu cumva stapanul dosarelor Traian Basescu i-a frunzarit in fata cateva file de anchete din trecutul recent al catorva granzi PSD. Sa fie mai bine plasati in rechizitorii liberalii, de revendica atat de vehement dreptul la privilegii, uzurpat de pesedisti? Exclus, dupa cum arata dosarele catorva mahari PNL cu pretentii la portofolii.
Asa ca, pentru a le mai taia acolitilor lui Antonescu cheful de a se inscauna la ministerele profitabile, colegii de alianta le-a putea recomanda o siesta la gura sobei si audierea unor povesti juridice din ciclul adaptat Crin, file de dosare.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.