Crin Antonescu vs Nastase si Isarescu

Crin Antonescu vs Nastase si Isarescu

0 74

Crin Antonescu a trecut la o nuantare a pozitiei personale dat si a partidului pe care il conduce fata de PSD. Liderul PNL a declarat, duminica, la Pro Tv, ca nu doreste schimbarea lui Traian Basescu si Emil Boc „pentru a se intoarce la Adrian Nastase din 2004” si ca nu ar sustine un Guvern PSD, indiferent daca din acesta ar face parte sau nu Adrian Nastase, potrivit Mediafax. Crin Antonescu a adaugat ca nu sustine nici o eventuala candidatura a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, la Presedintia Romaniei, el transmitandu-i acestuia sa nu mai faca afirmatii generale, „de neatacat din Patagonia pana in Suedia”.

Se va alia Stanga si Dreapta?
„Nu as sustine un guvern al PSD indiferent de componenta lui. As face cu PSD, pentru o perioada si ca sa scapam de guvernul Boc, un guvern, dar ca sa sustin un uvern al PSD – nu, cu sau fara Adrian Nastase”, a afirmat Crin Antonescu.
Intrebat daca este deranjat de prezenta lui Nastase intr-un eventual Guvern si daca are ceva sa-i reproseze fostului premier social-democrat, Antonescu a spus: „Eu nu am o problema punctula si chiar nimic de impartit cu Adrian Nastase. Este unul din politicienii importanti ai Romaniei in acesti 20 de ani, are lucruri bune, are si lucruri rele, ca-s multi care au numai lucruri rele”.
El a adaugat ca nu doreste sa schimbe regimul Basescu-Boc „pentru a reveni la Nastase din 2004” si a povestit ce i-s spus actualului presedinte al PSD, Victor Ponta, la precedenta motiune de cenzura: „I-am spus lui Ponta la trecuta motiune de cenzura, ca nu doresc sa schimb puterea sau regimul lui Traian Basescu si Emil Boc ca sa ma intorc la Adrian Nastase din 2004. Ca Adrian Nastase, ca oricare dintre noi, are sansa de a evolua, schimba, sau trage invataminte din ce i s-a intmplat, nu am de ce sa pun la indoiala, hotaraste electoratul”.
In ceea ce priveste declaratiile recente ale guvernatorului BNR Mugur Isarescu referitoare la insuficienta intentiilor bune, la capcana populismului din discursul public si la drumul spre iad, Crin Antonescu spune ca „Afirmatiile ex catedra ale guvernatorului sunt greu de comentat sau de infirmat. Au o generalitate strivitoare”, adaugand ca spusele lui Isarescu privind cresterea tendintei de a promite mai mult din cauza apropierii alegerilor reprezinta „un adevar general” la care subscrie.
„Daca ar dori sa spuna ceva de Romania, nu o afirmatie generala de neatacat din Patagonia pana in Suedeia, ar spune ca Romania trebuie condusa de oameni politici cu bune intentii, cu forta de a le impune partidelor si guvernelor pe care le conduc aceste bune intentii”, a subliniat liderul liberal.
„Ar fi cazul daca vrea sa ne spuna ceva valabil acum si aici si anume ca in Romania, indiferent ce impzitare facem si de la cine imprumutam, trebuie sa se termine cu hotia organizata din fruntea statului pana jos, cu politizarea administratiei, care a atins cote paroxistice. Trebuie sa spuna incepand cu guvernul in functie si continuand cu guverne viitoare”, a incheiat el.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.