Crin Antonescu: promovarea proiectului privind regionalizarea ar putea aduce retragerea USLdin Parlament...

Crin Antonescu: promovarea proiectului privind regionalizarea ar putea aduce retragerea USLdin Parlament

0 76

Presedintele PNL a declarat, miercuri la Antena3, ca daca reorganizarea administativ teritoriala trece de Parlament USL este dispus sa-si retraga oamenii din legislativ. „Opozitia stie ce are de facut, poate merge pana la retragerea din Parlament(….) Ar fi unul dintre motivele – in opinia mea – pentru care USL s-ar putea retrage din Parlament, a declarat Antonescu intr-o emisiune la Antena3. Declaratia liderului PNL apare in contextul in care fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu a declarat intr-un interviu ca „regionalizarea este un proiect important pentru Romania, atat de important incat merita sa cada un guvern”.
„Daca, intr-un fel sau altul, Puterea constrange UDMR-ul sa nu respecte ceea ce a spus pana acum – ca nu se face reorganizarea pana in 2012 – putem recurge la metode extreme. Ar fi unul dintre motivele – in opinia mea – pentru care USL s-ar putea retrage din Parlament”, a mai spus Antonescu.
Liderul liberalilor a precizat ca o astfel de decizie nu a fost discutata in interiorul USL dar, este convins ca nu ar fi o problema de aplicare si ca parlamentarii ar respecta o astfel de hotarare.

Reorganizarea administrativ teritoriala creeaza tensiuni in interiorul Coalitiei de guvernare, intre PDL si UDMR. Democrat liberalii au pe agenda legislativa ca prioritate reorganizarea administrativ teritoriala si doresc ca alegerile din 2012 sa se faca pe o noua structura administrativa. In vara PDL a propus ca varianta impartirea tarii in 8-10 regiuni, propunere care a fost respinsa categoric de partenerii de Coalitie.
UDMR a pledat pentru 16 judete, anuntand apoi ca reoganizarea poate astepta pana in 2012. De altfel UDMR nu doreste ca viitoarele alegeri sa se desfasoare pe o noua structura administrativa si asta pentru a-si mentine intact numarul de mandate obtinute la alegerile din 2008.
Fostul ministru al Muncii si consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com, ca pentru proiectul regionalizarii ar merita sa cada Guvernul „…e atat de important acest proiect pentru Romania incat o amanare ar fi un dezastru. Inseamna patru ani pierduti. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea raspunderii. Pana la urma regionalizarea e atat de importanta incat merita sa cada un guvern pentru ea”, a precizat Lazaroiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.