Crin Antonescu despre referendum

Crin Antonescu despre referendum

0 158

Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca va propune propune Avocatului Poporului sa sesizeze CCR pe ordonanta de urgenta care modifica Legea referendumului si care, intr-un final, i-ar permite presedintelui Basescu posibilitati si puteri nelimitate.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat aseara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca va propune Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei pe ordonanta de urgenta pe care Guvernul a adoptat-o ieri, in sedinta Coalitiei.
Motivul invocat de liberal este ca Guvernul nu poate impune functionarea Parlamentului.
Potrivit lui Antonescu, ordonanta este „absolut aiuritoare”, deoarece „impune Parlamentului ce sa faca”, motiv pentru care ar fi „evident anticonstitutionala”.
Adica mai pe sleau, femeia de serviciu ii impune directorului cum sa organizeze procesul de productie. Se poate ca asa ceva sa tina in gasca lui Basescu, unde anormalul este logica, dar nu este de aplicat unei tari intregi si dorind sa traiasca normal, nu sa vada ca apa curge, mai nou, de jos in sus.
„Facem ce putem, sesizam Avocatul Poporului cu exceptia de neconstitutionalitate pentru ca Guvernul nu poate sa dea o ordonanta care sã afecteze regimul de functionare a unei institutii fundamentale. Guvernul este, ca putere executiva, intr-o postura in care nu poate prescrie sau modifica modul de functionare al Parlamentului”, a afirmat presedintele PNL.
Aceasta actiune liberala vine in contextul in care premierul a declarat:
„Parlamentul trebuie sa raspunda solicitarii presedintelui pentru referendum in 20 de zile, a decis Guvernul. Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care impune un termen in care Parlamentul sa se pronunte prin aviz consultativ cu privire la decizia sefului statului de a organiza un referendum consultativ pe o problema de interes national”.
Bocismul acesta nu seamana oare cu „iepoca de aur” a lui Ceausescu? Oare spre asa ceva tindem sa ne indreptam? In orice caz, gasca basesciana asa ceva isi doreste, si este bine ca liberalii vor sa impiedice o reintoarcere la zile mult prea negre.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.