Crin Antonescu ataca dur, la baioneta

Crin Antonescu ataca dur, la baioneta

0 98

Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu pentru declaratiile pe care le-a facut in cadrul intalniri cu reprezentantii comunittaii romanesti din Franta, cand a afirmat ca s-a dezamagit si pe sine cand a luat decizia de a sustine o alianta intre PD-L si PSD.
Presedintele liberal, Crin Antonescu, a criticat miercuri, la Ramnicu Valcea, atitudinea „umilitoare”, cum a accentuat el, a presedintelui Traian Basescu la intalnirea cu reprezentantii comunittaii romanilor din Franta, afirmand ca seful statului „s-a prostituat electoral pentru un pumn de voturi”.
„Umilitoare mi se pare situatia unui presedinte al Romaniei care, in curtea Ambasadei de la Paris, in fata a 50-60 de cetateni romani care traiesc acolo, se milogeste pur si simplu, se prostitueaza electoral, vaicarindu-se ca are un Guvern in tara pe care de fapt nu-l doreste, care nu-l reprezinta. Nu e normal ca presedintele Romaniei sa se prostitueze electoral pentru un pumn de voturi si sa denunte si sa regrete si sa se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a facut in Romania.”
„In Curtea Ambasadei de la Paris, in fata a 50-60 de cetateni care traiesc acolo, presedintele Basescu s-a milogit, pur si simplu s-a prostituat electoral, pentru un pumn de voturi, vaicarindu-se ca are in tara un guvern pe care nu il iubeste”, a repetat Antonescu acuzele.
„Dar nu e normal ca presedintele Romaniei sa se prostitueze electoral, sa denunte si sa regrete, sa se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a facut in Romania”, a subliniat indignat liderul liberal.

Crin Antonescu a mai afirmat ca atitudinea presedintelui a fost „umilitoare”.
„Atitudinea lui Traian Basescu este a unui candidat de mana a doua si nu are nicio legatura cu tinuta pe care un om care reprezinta statul roman trebuie sa o aiba in orice imprejurare. Mi se pare umilitor si pentru domnia sa, si pentru noi, care avem un asemenea presedinte”, a sustinut liderul PNL.

Sa ne amintim, presedintele Traian Basescu le-a explicat, luni, reprezentantilor comunitatii romanilor din Franta ca se simte el insusi dezamagit de aducerea PSD la guvernare, dar si-a justificat optiunea prin necesitatea evitarii instabilitatii politice, „intr-o perioada care deja se prefigura” a fi de criza, a mintit Basescu fara rusine. Caci in decembrie 2008, cand cu formarea actualei coalitii, el insusi se arata fericit de majoritatea parlamentara astfel creata, insa nu a reusit sa-i incalece nici pe acesti noi parteneri, pesedistii, cum nu reusise sa o faca nici cu liberalii, de unde si dezamagirea. Iar instabilitatea a fost si este provocata de el insusi si de oamenii partidului sau, cand si pe unde s-a putut.Iar din declaratiile sale ne mai putem aminti asigurarea ca pe noi nu ne atinge criza. Insa, la Paris, Basescu a spus numai ce ii convine, stergandu-si din cand in cand cate o lacrima izvorata din traznetele constiintei sale deocheate.

Pe deasupra, Basescu a profitat si de faptul ca situatia prezentei PSD la guvernare a starnit si nemultumirea unor romani din diaspora, mai ales a celor fugiti de comunismul din tara inca inainte de Revolutie, oameni necunoscatori ai actualelor stari de lucru din Romania si nici de trecutul „glorios” al lui Basescu sau al unora din anturajul sau, putand fi usor manipulati prin notiunea fariseica „anticomunism”
Iar ca supliment al dovezilor lipsei de bun simt basescian este raspunsul dat unei doamne mai in varsta, in legatura cu aceasta cooptare a PSD la guvernare:”Daca puteam, bagam si PNL si UDMR…” a9la guvernare,n.a.) , a „glumit” badaran Basescu.
„Cand am vazut toti pesedistii… Aduceti oameni care sunt in toate partidele”, a insistat doamna, care nu stie probabil ca fostii comunisti s-au imprastiat pe la toate formatiunile politice pe unde au gasit un loc in fata.
„Asa adancim criza”, a intervenit o alta persoana.
In replica, Basescu a incercat din nou sa rezolve situaþia spunand ca a vrut sa-i aduca „pe toþi la guvernare”, dar n-a putut, dupa care a hahait in stilul inconfundabil, cum la niciun animal nu se intalneste.
Asteptam alte replici ale lui Crin Antonescu, caci cele de pana acuma sunt la obiect si se leaga de activitatea reala a lui Traian Basescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.