Crin Antonescu îşi reafirmă sprijinul pentru Ponta

Crin Antonescu îşi reafirmă sprijinul pentru Ponta

0 482
Co-preÅŸedintele USL, Crin Antonescu, candidat pentru un nou mandat de senator, a reafirmat, vineri, că îi va cere preÅŸedintelui Traian Băsescu un nou mandat de premier pentru Victor Ponta. Antonescu a precizat  acest lucru se va întâmpla în cazul în care Uniunea va obÅ£ine majoritatea de voturi la alegerile din 9 decembrie.
"Avem o garnitură de candidaÅ£i cu adevărat redutabilă alcătuită din oameni care au mai fost în Parlament ÅŸi cu care avem întrutotul curajul să fim din nou în faÅ£a oamenilor. Pe de altă parte, cu oameni noi în Parlament, cu ajutorul lui Dumnezeu ÅŸi al alegătorului, cred că sunt foarte bune speranÅ£e pentru Cluj. Eu sper să fie colegii cu peste 50% ÅŸi sper oricum că ÅŸi Clujul va fi în media ţării", a declarat acesta.
În turneul electoral pe care îl face în Ardeal, liderul PNL a mai spus laTârgu MureÅŸ, la lansarea candidaÅ£ilor la alegerile parlamentare ai USL din judeÅ£ele MureÅŸ ÅŸi Harghita, că, dacă Victor Ponta susÅ£ine că cei mai buni PSD-iÅŸti din Å£ară sunt în judeÅ£ul MureÅŸ, din spirit prezidenÅ£ial, consideră că ÅŸi cei mai buni UDMR-iÅŸti sunt tot în acest judeÅ£.
"Acum îngăduiÅ£i-mi să dau un exemplu ÅŸi să vă spun, din spirit prezidenÅ£ial, ÅŸi cei mai buni UDMR-iÅŸti sunt tot la MureÅŸ. În ce priveÅŸte UDMR-iÅŸtii n-am nimic. Din păcate, recent, un lider, liderul acestei formaÅ£iuni politice foarte importante ÅŸi din punctul meu de vedere, respectabile, spunea despre mine, înscriindu-se într-un cor sau într-o modă a unei anumite propagande, că nu mai suport existenÅ£a UDMR sau chiar zicea unul, extrem de urât, că nu mai suport existenÅ£a ungurilor în România.
E o prostie fără margini, am spus-o de multe ori, nu ezit să o spun la Târgu MureÅŸ, concetăţenii noÅŸtri de etnie maghiară sunt oameni la fel ca noi, cu calităţi, cu defecte altele în general, sunt cel mai prestigios grup etnic din România, sunt oameni care au limbă, tradiÅ£ie, istorie, o identitate care merită să fie respectată"  a spus Antonescu în discursul său.
Antonescu a mai spus că "ce nu suportă ÅŸi nu ar trebui să suporte nimeni, îi spun asta prieteneÅŸte mai tânărului meu coleg domnul Kelemen Hunor, ce nu suport eu este ca primul-ministru al altei ţări să dea dispoziÅ£ii electorale cetăţenilor României".
 
Crin Antonescu a subliniat că doreÅŸte doar câteva lucruri simple, adică doreÅŸte un preÅŸedinte, un prim-ministru, un guvern ÅŸi un Parlament al României care să facă ceea ce face Angela Merkel pentru Germania.  "Vreau să avem – ÅŸi vrem toÅ£i – un proiect naÅ£ional românesc pentru România, cu toÅ£i cetăţenii ei", a mai spus copreÅŸedintele USL.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.