Criminalul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș a fost prins...

Criminalul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș a fost prins în această dimineața

0 154

Potrivit unor surse judiciare, fugarul Marcel Ionel Lepa a fost prins, marți dimineața, de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din județul Timiș. Bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul aflat în misiune ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare.

Luni noapte, în județul Timiș a ajuns și șeful Poliției Române pentru a verifica modul în care se desfășoară operațiunea de căutare a fugarului Marcel Ionel Lepa.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Marcel Lepa, urmăritul internațional care a ucis duminică un polițist, are un cazier cu zeci de tâlhării, un omor din culpă și a fost eliberat condiționat de trei ori

Ionel Marcel Lepa, bărbatul urmărit internațional pentru tâlhărie care a ucis duminică un polițistîn misiune în Timiș, are 47 de ani şi a absolvit liceul. Este necăsătorit şi nu a avut niciodată un loc de muncă, dar până în 1990, când avea 19 ani, acesta avea deja 23 de furturi la activ. De asemenea, Lepa are la activ un omor din culpă, a fost eliberat condiționat de trei ori și a evadat o dată, iar la ultima tâlhărie a tăiat cu briceagul un tânăr, relatează Libertatea.
Potrivit sursei citate, la începutul anilor ‘90, Lepa avea doar 19 ani şi 23 de furturi la activ, toate săvârşite noaptea, în timp ce avea cagula trasă pe faţă sau era în grup organizat. În plus, el fusese prins în timp ce era băut la volan şi a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru omor din culpă.
Arestat în decembrie 1990, Lepa a beneficiat de prima sa eliberare condiţionată în 1993. Dar, la scurt timp, a fost prins în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.În 1995, Judecătoria Caransebeş l-a condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru alte 24 de infracţiuni de furt calificat.
Este arestat în noiembrie 1996, iar în timpul executării pedepsei primeşte o condamnare de încă 3 ani pentru tâlhărie. Dar pedeapsa i se contopeşte cu cea veche, iar Lepa este eliberat condiţionat din nou, în aprilie 1998.
Două luni mai târziu e din nou arestat. La 6 octombrie 1999, Tribunalul Timiş îl condamnă la 12 ani şi 6 luni de închisoare. Trei săptămâni mai târziu, Lepa evadează.
A fost prins şi reîncarcerat abia după un an, la 13 noiembrie 2000. Tribunalul Militar Bucureşti l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, reţinând circumstanţe agravante: evadare prin folosirea violenţei sau de către mai multe persoane împreună.
Tribunalul Alba Iulia face în 2005 socoteala tuturor pedepselor primite de Lepa şi decide că acesta trebuie să rămână în penitenciar 16 ani. Dar după executarea a 3/4 din pedeapsă, adică după 12 ani, în 2012, Lepa obţine, din nou, eliberarea condiţionată şi iese de pe poarta Penitenciarului Aiud.
În 2014, el a recidivat să spargă o casă. Fiul proprietarului a încercat să îl oprească cu o mătură. Văzându-l, Lepa a sărit la el cu briceagul și i-a tăiat brațul stâng, deși, potrivit proprietarului citat de Libertatea, tâlharul ar fi țintit pieptul.
Lepa a scăpat atunci, însă poliția l-a prins în aceeași noapte.
Trimis în judecată în mai 2016, Lepa a fost condamnat în octombrie 2017 de Judecătoria Lugoj la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru tentativă de tâlhărie. În plus, observând că fapta a fost săvârşită în termenul de încercare al eliberării condiţionate din 2012, instanţa a adăugat la pedeapsă cei 4 ani (1.486 de zile) de închisoare rămaşi neexecutaţi.
Lepa a atacat decizia și ulterior a dispărut, până când a fost depistat duminică.

Cum s-au derulat evenimentele duminică
Ionel Marcel Lepa, era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie, când a fost încolțit duminică de polițiștii care aveau informații despre locul în care se ascunde.
Atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să tragă nimerind un poliţist, apoi a fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.
Unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului. Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.
După o amplă operațiune de căutare, condusă de comandantul Poliției Române, a fost prin marti dimineața.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.