Crimele de la Brasov si cititorii lor

Crimele de la Brasov si cititorii lor

0 74

Am scris deunazi despre crimele odioase comise la Brasov de fiul unui profesor universitar, care a ucis cu sange rece doua tinere, pe care le-a transportat apoi la Bacau. Articolul a starnit doua-trei reactii pe forum, carora nu le raspund indeobste, din lipsa de interes pentru comunicarea cu niste nick-names-uri bune de mascat lasitati si identitati reale. Dupa vehementa cu care si-au scris postarile pot sa deduc eventual ca le-au cunoscut pe cele doua tinere ucise. Trec peste faptul ca aceleasi postari sunt o colectie de invective usor de aruncat din dosul unor nume de imprumut. Mai tare decat jignirile directe, m-ar fi atins niste ricanari acide despre textul pe care l-am scris. Dar pentru asta iti trebuie o oarece tehnica a ironiei si sarcasmului, pe care nu o poti pretinde din partea oricui.
Unul dintre posteuri a dedus abuziv ca as fi sugerat faptul ca cele doua sunt de vina ca au fost omorate. Inutil sa comentez putina capacitate de intelegere a textului, dar recunosc ca nu sunt un adept al zicalei „De mortuis nihil nisi bene”. Daca politia furnizeaza date potrivit carora zarnesteanca avea faima de prostituata, iar brasoveanca era in conflict cu familia din pricina caracterului ei pretins rebel, nu vad de ce asemenea informatiile nu trebuie divulgate doar pentru ca cele doua au trecut in lumea dreptilor, fie si in felul violent in care le-a fost luata viata.
Cat despre mersul anchetei, sunt la fel de oripilat de faza in care anchetatorii se trudesc sa constate daca ucigasul a avut sau nu discernamant in momentul in care a comis abominabilele fapte. Il vad la fel de monstruos pe cat si-l imagineaza apropiatii familiilor celor doua fete asasinate. Si nu sunt ruda cu vreuna dintre ele, asa cum nu cred ca trebuie sa faci parte din cercul cunoscutilor ca sa scrii despre cele doua.
Cred, in continuare, ca brasoveanca era o usuratica pentru ca a fugit de-acasa cu 30.000 de euro, dupa un sir de purtari anterioare cu care si-a exasperat parintii. Tocmai astfel de gesturi si atitudini le fac pe oricare dintre adolescentele inocente abordabile in ochii unor monstri precum ucigasul taximetrist.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.