Crima juvenila

Crima juvenila

0 299


S-a intamplat la? Tarlungeni, pe maidanul de langa comuna. Doi baieti cu casul inca la gura, de 12 ani si cu tenul cam bronzat, s-au jucat, s-au certat, s-au luat la bataie si unul din ei, ca in filmele tot mai frecvent americane, l-a terminat pe celalalt. Repet, ca in filmele si realitatea americana. Asa se poarta acuma, chiar daca este second hand. Comunitatea roma striga – si stiti cum striga astia ! – ca nu au ce manca, dar prin case le urla combina si televizorul merge aproape non-stop. Asa ca au ce si de unde invata cum trebuie sa fii adevarat barbat ca sa-ti impui dreptatea.


Alta educatie de unde sa primeasca ? La scoala nu, la cersit da. La munca nu, la furat da. Asta este mediul in care cresc. Astea le-au intrat in sange si urina. Acidul emanat distruge totul in jur. Si daca incerci sa ajuti, te arzi.


Nu-i vorba ca si printre “ albi “ gasesti cazuri asemanatoare, dar parca sunt mai putine. Dar tot din lipsa de minima educatie in familie, la scoala si la televizor.


Ce pot spune ? Este pacat de cele doua vieti. Una sfarsita prea timpuriu, cealalta ingropata dupa ziduri de “ reeducare “. Halal !


?


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.