Creștinii au ajuns minoritari în Germania

Creștinii au ajuns minoritari în Germania

3 67

Potrivit publicației Stern, citată de Heute, creștinii din Germania au început să fie minoritari după ce, în urmă cu un an, majoritatea acestora era fragilă (51%).

Este o cotitură istorică, deoarece, privit în ansamblu, este pentru prima dată după secole că nu mai este «normal» în Germania să fii membru al unei biserici”, a comentat cercetătorul social berlinez Carsten Frerk, de la grupul de cercetare al bisericii Weltanschauungen in Deutschland.

Această tendință de scădere a fost observată de ceva timp, precizează Frerk. Până în 1990, peste 72% din populația germană era parte a creștinătății. „Cu toate acestea, a accelerat mai puternic în ultimii șase ani decât se presupunea anterior.”

Biserica protestantă mai număra 19,7 milioane de membri la sfârșitul anului 2021, iar catolicii, în previziunile lor, în prezent, circa 21,8 milioane. Patruzeci de procente dintre germani sunt acum neconfesionali. Alte comunități religioase importante sunt musulmanii și evreii.

Datorită Bisericilor „Libere” și a ortodocșilor – care, potrivit Statista, reprezentau în total aproximativ 2,43 milioane de persoane în 2020 –, proporția creștinilor ar mai putea fi puțin peste 50%.

În Germania, fiecărei persoane care își asumă apartenența la un cult religios i se ia un impozit suplimentar pe venit care este virat în conturile bisericii respective. Astfel, se presupune că mulți oameni au declarat că nu aparțin niciunei confesiuni pentru a plăti mai puține taxe.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

 1. Și? Nu-i musai să fii creștin pentru a fi un cetățean normal, inteligent educat, corect, iubvitor… DIN CONTRĂ, RELIGIA MULT RĂU A MAI ĂCUT.

  PROBLEMA LA FRIȚI E ALTA: PUIREA MUSLIMILOR. ȘI ĂIA SE PUIESC, NU GLUMĂ. SUNT RĂI, ÎMPUȚIȚI ȘI PUTUROȘI DIN FĂTARE!

  • Nu sut ateu! Dar nici hipercredincios! Sa ne tinem de CRUCE,ca fara ea,cu toate greselle,nu ajungem intr-un secol de civilizatie...chiar asa cume

   Doamne,oameni buni!
   Dar fara BISERICA,ajungea civilizatia la acest momnt de ,sa zicem,echilibru?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.