Creste pretul berii

Creste pretul berii

0 59

Veste prosta pentru romanii care au facut ca tara noastra sa fie pe locul cinci in Europa in topul consumatorilor de bere. Cei mai importanti producatori independenti de bere prevad cresteri de preturi de pana la 30% in aceasta vara. De partea cealalta, proprietarii marcilor mari se feresc sa dea cifre, dar afirma ca scumpirea nu va depasi rata inflatiei. Al doilea cel mai mare producator de bere din lume, compania SABMiller a anuntat ca in urmatorii doi ani va aplica scumpiri repetate la bere, din cauza costurilor cu materia prima.
Referitor la tara noastra, SABMiller Romania, imbuteliatorul marcilor Ursus, Peroni Nostro Azzuro, Timisoreana, Ciucas si Redd’s, a evitat sa precizeze daca vor aplica scumpiri la bere si pentru marcile vandute la noi.
Berea se va scumpi cu pana la 30% in Romania, conform estimarilor producatorilor independenti. Acestia pun cresterile de preturi pe seama dublarii pretului la hamei si a cresterii de 7-8 ori a pretului la malt. Alt mare nume al berii in Europa, Heineken, estima prin vocea reprezentantilor din tara noastra ca majorarile de preturi nu vor depasi rata inflatiei. „Anul acesta, pretul marcilor de bere ale companiei noastre nu va creste cu mai mult decat limita inflatiei. In 2007, cresterea preturilor la bere in cazul marcilor noastre a fost de 4%- 5%“, au declarat la randul lor si reprezentantii URBB-Tuborg, imbuteliatorul marcilor Tuborg, Calsberg si Skol.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.