Creste indecenta basesciana fata de mass-media

Creste indecenta basesciana fata de mass-media

0 152

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut, duminica, o noua iesire necontrolata si plina de suficienta, aceasta iesire fiind prilejuita de o intrebare cat se poate de normala, legata de pozitia presedintelui fata de cazul Monica Ridzi.
„Spune-le stapanilor tai de la Antena 3 ca eu sunt Traian Basescu si nu fac trafic de influenta. Cel care a facut trafic de influenta a fost Dan Voiculescu, cand si-a luat pamanturi in Bucuresti”, a tunat seful statului de i-au sarit mustele de pe propria caciula, astfel ca a uitat de dosarul „Flota”, de casa din Mihaileanu, de afacerile fratelui sau de la Constanta, de imobilele dobandite de fiica sa cea mare, de felul in care a ajuns fiica cea mica europarlamentara si de pretentiile ei de cazare la Bruxelles, crezand ca, daca a ajuns printr-o intamplare, nefericita pentru tara, presedintele acesteia, poate afirma orice, iar ceilalti sunt obligati sa-l si creada pe cuvant.
Si iata astfel un nou atac al sefului statului la adresa „mogulilor”, atacuri devenite tot mai dese in ultima perioada, de cand lui Basescu ii tremura tot mai tare mana care tine paharul prezidential. Se pare ca sunt tot mai putini cei care vor sa i-l reumple, in ciuda rezultatelor unor sondaje.
De data aceasta atentia lui Traian Basescu nu s-a mai indreptat spre Dinu Patriciu sau spre Sorin Ovidiu Vantu, ci asupra familiei Voiculescu.
Sa ne reamintim cum, la inceputul lunii mai, Traian Bãsescu a lansat un atac dur la adresa lui Sorin Ovidiu Vantu, pe vremea cand presedintele se apucase de oierit si de tuns mioare la Sambra Oilor, iar un jurnalist i-a solicitat o explicatie in legatura cu prezenta sa la evenimentul la care a participat si Mircea Geoana. „De ce politizati tot? Asa v-a cerut Vantu?”, acuza, atunci, Traian Basescu.
Oricum, badarania sefului statului devine tot mai incalificabila, in contextul in care el este prima persoana publica din tara, astfel incat orice deodorant ar folosi, acela miroase a politic. Ca i se ineaca pe rand corabiile, asta este alta treaba, vina purtand-o numai el.
Iar atacurile tot mai virulente adresate mass-media sunt cat se poate de gratuite si neavenite, caci menirea mass-media este de a semnala defectiunile in mersul societatii, si nu de a proslavi papagalii bolnavi la cap, gat si, prin asta, la comportament.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.