Cresc din nou tarifele pe litoral

Cresc din nou tarifele pe litoral

0 74

Perioada 10 iulie – 19 august 2007 este considerata varful sezonului estival. De aceea, preturile pe litoral au crescut din nou. Hotelierii de pe litoralul romanesc profita de aceasta perioada pentru a mari din nou tarifele, fara a se preciza exact procentul de crestere.


Scumpirea vine dupa ce, de la 1 iulie, tarifele s-au majorat cu pana la 30 la suta. La acest sfarsit de saptamana, s-a inregistrat un numar record de turisti pe litorualul romanesc: 64.000 de turisti. Cei mai multi turisti, peste 16.500, au fost in Neptun, iar in Mamaia si Costinesti, au fost intre 13.000 – 14.000 de turisti.


?


Bulgaria, preferata de turistii romani


Cu toate ca litoralul romanesc este plin, se pare ca romanii prefera statiunile de la Marea Neagra din Bulgaria. Numarul turistilor romani care isi vor petrece vacantele si concediile in Bulgaria si Grecia s-a dublat. Turcia ocupa locul trei in clasamentul destinatiilor turistice de vara pentru romani.


Agentia de presa Sofia News Agency sustine ca in urma unui studio reiese ca peste un milion de romani planuiesc sa isi petreaca vacantele peste hotare in vara anului 2007.


Pe de alta parte, germanii, francezii, japonezii si americanii sunt turistii straini ce prefera sa isi petreaca concediile in statiunile de pe malul marii Negre din Romania, ridicand nivelul veniturilor obtinute din turism la peste un miliard de euro pe an.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.