Crenvursti fara valoare biologica

Crenvursti fara valoare biologica

0 58

“Sadu 8 Crenvursti” este un produs realizat din carne separata mecanic si o serie intreaga de aditivi alimentari. De pe eticheta aflam ca au in compozitie: crenvursti pasare 67,5% (carne de pasare separata mecanic 70% – n.r. MDM), apa, amidon din cartofi, proteina vegetala din soia, proteina din lapte, fibra vegetala, sare iodata, condimente, extract de condimente, stabilizatori: polifosfati E 452, dextroza, antioxidant: vitamina C (acid ascorbic E 300), potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621
Carnea dezosata mecanic (piele, oase, ciocuri, pene) este ingredientul de baza al acestui produs. Aceasta pasta din ramasite de pui nu are nici o valoare pentru organism.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca produsul analizat este pe baza de crenvursti din carne de pasare dezosata mecanic (MDM), cu valoare biologica scazuta, glucide cu absorbtie lenta (amidon din cartofi)
Din compozitie rezulta ca acesti crenvusti contin o cantitate mare de sodiu, de care trebuie tinut cont pentru a nu se depasi doza zilnica recomandata de 6 g/kg corp. In urma analizei ingredientelor, specialistul ne atrage atentia ca produsul are un profil dezechilibrat si o valoare biologica scazuta.
Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, cu afectiuni hepatorenale, cardio si cerebrovasculare, suferinzilor de maladii neurodegerenative (Alzheimer si Parkinson), osteoporoza, de guta, celor cu afectiuni dermatologice, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de celulita, de cancer.
Alergii la soia, proteina din lapte, precum si cei cu intoleranta la lactoza vor testa in prealabil produsul.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.