Cremele de protectie solara

Cremele de protectie solara

0 175

Expertii in dermatologie din Marea Britanie propun ca lotiunile si cremele cu factor de protectie solara mai mic de 15 sa fie interzise, pe fondul cresterii numarului de cazuri de cancer de piele, informeaza site-ul dailymail.co.uk.

Dermatologii britanici se tem ca lotiunile si cremele cu factor de protectie solara mic le ofera clientilor o falsa asigurare in ceea ce priveste protejarea impotriva efectelor nocive ale soarelui.
Acestia recomanda, de asemenea, ca guvernul britanic sa scada TVA-ul pentru cremele cu factor ridicat de protectie solara, astfel incat pretul acestora sa fie accesibil unui numar cat mai mare de persoane.
In prezent, 57% din persoanele care locuiesc in Marea Britanie nu folosesc creme sau lotiuni pentru protectie solara, in timp ce 60% dintre cei care folosesc astfel de produse le aleg pe cele cu factor de protectie mai mic de 15.
Potrivit doctorului John Ashworth, specialist in dermatologie, politica de sanatate a guvernului trebuie urgent schimbata in acest domeniu.
„Cred ca lotiunile si cremele cu factor de protectie solara mai mic de 15 sunt inutile. Daca te dai doar cu putina crema, care are un factor de protectie mic si este o zi foarte calduroasa, crema se duce de indata ce transpiri. Oamenii subestimeaza puterea soarelui in Marea Britanie si, imediat ce apar cateva raze de soare, se grabesc sa iasa afara si se intorc rosii ca racii”, a declarat Ashworth.

„Multi oameni cred ca se ard putin si ca nu este nimic grav. Totusi, sa stai la soare fara sa folosesti crema de protectie solara este foarte riscant, este ca si cum ai fuma 80 de tigari pe zi”, a mai spus medicul.
Rod Tucker, un farmacist care a facut parte dintr-o comisie parlamentara care studiaza cancerul de piele, este de parere ca farmaciile nu ar trebui sa mai vanda creme cu factor de protectie solara mai mic de 15. El a mai spus ca oamenii ar trebui sa primeasca mai multe informatii despre consultarea etichetelor de pe ambalajele cremelor cu factor de protectie solara.
Pe de alta parte, Ashworth a specificat ca unii oameni nu cumpara creme cu factor de protectie ridicat deoarece sunt foarte scumpe.
„Cred ca ar trebui sa luam in calcul posibilitatea de a da gratuit in scoli creme cu factor de protectie solara ridicat pentru a le crea copiilor un obicei bun, pe care ar putea sa il pastreze toata viata”, a mai spus Ashworth.
Potrivit unui alt studiu, majoritatea britanicilor nu folosesc creme de protectie solara de teama ca nu se vor mai bronza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.