Creditul pentru aeroport a ajuns la 21 de milioane de euro

Creditul pentru aeroport a ajuns la 21 de milioane de euro

0 73

Aeroportul International de la Ghimbav nu progreseaza, creste in schimb creditul angajat de consiliul judetean. Dupa esecul negocierilor purtate cu firma UTI, forul judetean a decis sa se inhame singur la construirea aeroportului. Astfel ca executivul se va imprumuta cu alte 7 milioane de euro, care se adauga celor 14 milioane angajate pana acum pentru acelasi scop. Aristotel Cancescu a refuzat convocarea unei sedinte extraordinare care sa analizeze daca judetul este capabil sa sustina investitia.
Saptamana trecuta, conducerea Consiliului Judetean anunta esuarea negocierilor purtate cu firma UTI, singura inscrisa in licitatia pentru construirea aeroportului international de la Ghimbav. Consilierii judeteni au aflat abia la sedinta de plen de ieri cateva din detaliile tratativelor purtate de executivul judetean, pe care le-a dus pana acum in spatele usilor inchise. Cancescu spune ca nu a semnat un contract cu UTI pentru ca firma de avocatura si comisia de licitatie i-au recomandat sa renunte la o intelegere paguboasa pentru judet.Esecul, insa, nu l-a descurajat pe seful judetului. Dimpotriva. Desi nu a raspuns interpelarilor consilierilor democrat-liberali, care au dorit sa stie daca forul judetean este proprietar pe terenul pe care se va construi aeroportul, Aristotel Cancescu a propus plenului sa aprobe realizarea doar de catre judet a proiectului care stagneaza de sase ani. Proiectul presupune accesarea unui nou imprumut de 7 milioane de euro, pe langa cele 14 milioane imprumutate pana acum. Cancescu a respins si convocarea unei sesiuni extraordinare care sa analizeze toate detaliile proiectului si sa se lamureasca daca judetul este capabil sa sustina investitia.
Desi nimeni nu s-a lamurit ce fel de aeroport vrea sa construisca pana la urma Consiliul Judetean la Ghimbav, alesii au votat accesarea noului credit de 7 milioane de euro si proiectul prin care Consiliul Judetean face aeroportul de unul singur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.