Credite cu garantie ipotecara exclusiv in lei

Credite cu garantie ipotecara exclusiv in lei

0 210

Luand in considerare riscul aferent contractarii unui credit cu ipoteca in valuta, in timp ce veniturile sunt obtinute in RON, si restrictionarea creditarii in EUR prin implementarea Regulamentului BNR 24/2011, ING Bank Romania a decis acordarea creditelor cu garantie ipotecara exclusiv in RON, incepand cu 1 ianuarie 2013, se arata intr-un comunicat remis de catre oficialii bancii.

ING Bank Romania a inceput sa ia masuri pentru stimularea creditarii in RON inca din 2011. In urma ajustarii ofertei, volumul vanzarilor de credite in RON a crescut semnificativ. Astfel, din ianuarie 2012 pana in prezent, vanzarile ING de credite in RON au crescut cu 38% fata de cele in EUR.
"Un credit in RON este o alegere buna pentru ca nu are riscul asociat fluctuatiilor valutare. Inca din 2011, ne-am indreptat atentia catre creditele in RON si am dezvoltat produse competitive in moneda locala, iar retragerea creditelor in EUR vine ca o continuare fireasca a acestei strategii si in acord cu tendinta pietei", a declarat Maria Cristina Matei, Director Executiv ING Retail Banking.
Clientii care au accesat credite in moneda europeana vor continua rambursarea in euro si in conditiile initial contractate, iar aplicatiile deschise pana la sfarsitul anului 2012 vor fi onorate in moneda solicitata.                      
 In urma semnalelor oferite de piata – reglementari legale care descurajeaza creditarea in valuta, recomandarile analistilor, deciziile unor institutii bancare de a retrage creditarea in EUR etc., tendinta generala, in randul potentialilor clienti, se indreapta in favoarea creditelor in moneda nationala.
Din studiile de piata recente reiese ca preferintele romanilor se indreapta catre produsele de creditare in moneda nationala.
Spre exemplu, ultimul studiu ING International Survey (IIS) desfasurat prin intermediul TNS Research arata ca 47% dintre romanii intervievati ar contracta un credit in RON datorita faptului ca sunt platiti in RON, 32% ar alege tot creditul in moneda locala deoarece constientizeaza ca ar avea un control mai bun asupra cheltuielilor lunare, in vreme ce numai 13% dintre romanii intervievati au declarat ca ar alege creditul in euro avand in vedere o dobanda mai mica.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.