Creditarea continua sa fie blocata!!

Creditarea continua sa fie blocata!!

0 211

Bancile nu anticipeaza reluarea cererii de credite din partea companiilor sau a populatiei, dupa ce in trimestrul al doilea s-a consemnat inasprirea termenilor de creditare, potrivit unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei, relateaza Mediafax.
Cererea de credite pentru achizitia de locuinte si terenuri a ramas in teritoriul negativ in trimestrul al doilea, infirmand asteptarile optimiste anterioare ale bancilor. Aceasta evolutie s-a conturat pe fondul scaderii increderii consumatorilor in situatia economica generala si in veniturile viitoare.
In cazul creditarii ipotecare exista semnale privind o eventuala relaxare a termenilor de creditare. Aproximativ 17% din banci (in procent net) au diminuat costurile creditarii altele decat cu dobanzile, dupa sase trimestre in care acestea au fost mentinute la nivelurile premergatoare crizei
La creditele de consum, bancile au raportat mentinerea cererii pentru creditele de consum la nivelul din primele trei luni, contrar asteptarilor optimiste anterioare a circa jumatate din banci. Cererea s-a modificat in mod diferentiat, in functie de tipul creditului. O restrangere a cererii este semnalata pentru cardurile de credit si pentru creditele de consum garantate cu ipoteci.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.