Credit Europe Bank Sucursala Brasov – disparitia banilor din conturi

Credit Europe Bank Sucursala Brasov – disparitia banilor din conturi

0 168

Un lucru este clar: in Romania, nu te poti imbogati decat daca dai bombe financiare, daca tragi tepe altora, daca pacalesti cetateanul de rand de buna credinta si naiv, daca iti bati joc de cei din jur.
Dupa episodul Caritas si tragedia FNI, in orasul nostru, a mai fost lansata o torpila: Sucursala din Brasov a Credit Europe Bank si-a lasat clientii cu conturile goale. Parca te buseste rasu-plansu’.
Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Brasov a anuntat, ieri, ca politistii au cinci suspecti, printre suspecti fiind si o persoana din conducerea bancii, dupa cum informeaza Mediafax.
Conform sursei citate, Politia a fost sesizata in 5 august de catre reprezentantii sucursalei Brasov a Credit Europe Bank cu privire la faptul ca s-au retras in mod ilegal sume de bani din conturile unor clienti.
Pana in prezent, politistii au cinci suspecti in acest caz: o persoana din conducerea sucursalei, trei operatori ghiseu si un casier, care sunt cercetati in stare de libertate, pentru fals informatic si frauda informatica.
„Imediat dupa sesizare, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la sediul sucursalei si au solicitat declansarea unui audit bancar. Conform raportului de audit partial, din patru conturi bancare a fost retrasa, in mod ilegal, suma de 365.000 de lei”, a declarat, ieri, comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IPJ Brasov.
Potrivit aceleiasi surse, conducerea bancii a depus plangere penala impotriva unei angajate, care ar fi responsabila pentru prejudiciul creat. Paguba se ridica la peste un milion de lei.
Protectia Consumatorilor a amendat cu 50.000 lei sucursala din Brasov a Credit Europe Bank, iar banca a anuntat pagubitii ca isi vor primi banii inapoi dupa finalizarea anchetei politiei, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Totodata, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov a dispus ca banca sa restituie consumatorilor banii datorati in termen de maximum 15 zile.
Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC, recomanda tuturor clientilor sa verifice soldul conturilor pe care le au deschise la aceasta banca si sa sesizeze de urgenta orice neregula.
Asteptam cu mare interes deznodamantul…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.