Creşterea accizelor, decalată de la 1 aprilie la 1 iulie

Creşterea accizelor, decalată de la 1 aprilie la 1 iulie

0 406
Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a afirmat luni că proiectul de buget pentru 2013 prevede o decalare a creşterii accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie şi o simplificare a impozitării IMM-urilor.
"Vom decala calendarul de creştere a accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie şi vom introduce o taxă suplimentară de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinanţare la fonduri europene.
Cea mai mare parte a veniturilor colectate în plus, de peste trei miliarde de lei, deci 0,5 % PIB, se vor duce pentru cofinanÅ£area la fondurile europene. Sunt mai multe măsuri de corecÅ£ie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit în Codul Fiscal", a spus Daniel ChiÅ£oiu, la sfârÅŸitul ÅŸedinÅ£ei USL.
El a precizat că proiectul de buget pentru anul 2013 presupune o ajustare a impozitării în sensul simplificării acesteia pentru IMM-uri ÅŸi microîntreprinderi care au cifra de afaceri sub 65.000 de euro.
"De asemenea, introducem impozitarea suplimentară la veniturile obÅ£inute din liberalizarea preÅ£ului la gaze la companiile producătoare de gaze. Împreună cu Ministerul Agriculturii am simplificat ÅŸi am lărgit baza de impozitare la impozitul pe veniturile obÅ£inute din agricultură în toate domeniile – vegetal, animal, pomicol – în sensul simplificării ÅŸi în sensul extinderii bazei de impozitare ÅŸi creării unui mediu concurenÅ£ial, adică să eliminăm evaziunea fiscală din zona agriculturii", a mai spus ChiÅ£oiu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.