Cranii si fragmente osoase la Cabana Susai din Predeal

Cranii si fragmente osoase la Cabana Susai din Predeal

0 701

Descoperitorii osemintelor sunt cautatori de metale.In jurul osemintelor apartinand, cel mai probabil, unor soldati din Primul Razboi Mondial, au fost gasite mai multe fragmente de efecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum si tuburi de cartuse inscriptionate 1916

Descoperitorii osemintelor sunt cautatori de metale.In jurul osemintelor apartinand, cel mai probabil, unor soldati din Primul Razboi Mondial, au fost gasite mai multe fragmente de efecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum si tuburi de cartuse inscriptionate 1916. In acest an, in zona s-au dat lupte in care romanii au rezistat eroic timp de 10 zile in fata tehnicii germane.

Istoricul Nicolae Pepene spune ca, la inceputul lunii octombrie, dupa cucerirea Brasovului romanii si-au organizat rezistenta in trecatorile Carpatilor. Ei au infruntat tactica germana de a forta o trecatoare si de a scurta drumul catre Bucuresti. Desi aveau armament inferior romanii au reusit sa reziste. In cazul Predealului chiar a avut loc un tir de artilerie teribil cu artileria grea germana iar ai nostri au rezistat 10 zile. razboi mondial

Cea mai importanta lupta s-a dat la Gara Predeal. Dupa ce armata germana a ocupat Predealul, din partea inamicului nu exista nici un fel de preocupare de a-i inmormanta pe soldatii romani ucisi in batalie. Printre cei care au cazut in aceste lupte se numara si Mihai Saulescu.

Osemintele au fost ridicate de politisti si transportate la Serviciul de Medicina Legala al Judetului Brasov pentru expertizare.
Politistii vor continua efectuarea de sapaturi in zona Susai, impreuna cu autoritatile competente. Cercetarile sunt continuate de politistii din Predeal, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.