Craciun Vienez pentru brasoveni

Craciun Vienez pentru brasoveni

0 105

Brasovenii vor avea ocazia sa asiste la un concert extraordinar de Sarbatori, mai exact la evenimentul „Craciun vienez”, sustinut de Orchestra Radiodifuziunii din Praga in 14 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Sica Alexandrescu” din Brasov. Toate lucrarile din program apartin lui Johan Strauss. Concertul va fi sustinut de solistii: Leanan de Montiel – soprana, Kathrin Lopez – soprana, Mario Papian – tenor si Vittorio Savarz – tenor.


?


Turneu national


Spectacolul face parte din turneul pe care Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Praga il desfasoara in preajma Craciunului in Romania. Turneul national incepe in data de 9 decembrie cu un concert la Oradea si continua in 10 Decembrie – Cluj-Napoca, 11 Decembrie – Timisoara, 12 Decembrie – Alba Iulia, 13 Decembrie – Sibiu, 14 Decembrie – Brasov, 15 Decembrie – Bacau, 16 Decembrie – Iasi, 17 Decembrie – Suceava, 18 Decembrie – Constanta, 19 Decembrie – Pitesti. Turneul se va incheia in data de 20 Decembrie cu un concert la Sala Palatului din Bucuresti.


Orchestra Radiodifuziunii din Praga, Cehia, a fost infiintata in 1926, iar printre dirijorii ei, de-a lungul timpului, se numara nume cunoscute ale muzicii clasice cehe, precum V?clav Talich, Karel Ancerl, Vaclav Neumann si Libor Pesek. O serie de compozitori straini, precum Sergei Prokofiev, Ottorino Respighi, Arthur Honegger, Aram Khachaturian si Krysztof Penderecki au fost, pentru anumite concerte, dirijori ai acestei orchestre.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.