Craciun de Inchiriat

Craciun de Inchiriat

0 102

Zilele trecute am avut ocazia, nu pot spune placerea, de a vedea cum spiritul Craciunului se duce, la romani, usor, dar sigur, pe apa Sambetei. Se pare ca romanii uita de perioadele copilariei, cand fiecare pe la bunicii de la tara, cine avea, sau acasa cu parintii, aveau ritualuri cu adevarat minunate pentru aceste sfinte sarbatori. Incepand cu o curatenie generala si terminand cu impodobitul bradului, facutul sarmalelor sau coptul cozonacilor, toate acestea creau spiritul Craciunului.


??????????? Si, totusi, aceste lucruri se indeparteaza de romani. Odata cu aparitia pe internet a firmelor „facem noi in locul dumneavoastra”, tot mai multi romani se „dezic” de aceste sarbatori. Lipsa timpului, atat de pretios pentru noi toti, care se scumpeste de la ozi la alta, ii determina pe cei mai multi dintre noi sa apeleze la aceste servicii. Bineinteles ca cei care fac acest lucru sunt cei „cu dare de mana” si job-uri importante, cei pentru care, de mult, familia nu mai este pe primul loc.


??????????? De la ce a pornit acest articol? De la un anunt pe internet a unei firme, care, cu ocazia Craciunului, va face sarbatorile in locul dumeavoastra. Adica, vin si fac curatenie, va aduc in ajun un brad impodobit (neaparat unul artificial pentru ca si la anul este Craciun, nu?) aduc mancare si, daca este cazul, va si colinda. Si, cum firma are angajati cuminti, mosul va veni si la ei, prin intermediul dumneavoastra, deoarece un astfel de serviciu complex are si o factura pe masura.


??????????? Tragic este ca tot mai multi romani, de la an la an, apeleaza la astfel de firme, distrugand, incet, dar sigur, una dintre marcile inregistrate ale poporului roman: bucuria si importanta data de nota traditional romaneasca ale unor sarbatori magice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.