Cozonacii de pe piata romaneasca sunt plini de chimicale

Cozonacii de pe piata romaneasca sunt plini de chimicale

0 74

Cozonacul cu cacao si rahat Boromir are in compozitie “faina alba de grau 000, apa, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, rahat (24%), drojdie naturala, oua, lapte praf, zahar invertit, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi E 471, lecitina E 322, sorbitol E 420, cacao (1%), sare iodata, arome: vanilia”.
Toate aceste “bunatati” afecteaza grav functionarea ficatului si a sistemului cardiovascular.
Cel mai nociv ingredient din acest amestec este margarina, care este o grasime modificata genetic.
Produsul poate contine bucati de coaja de nuca si contine alergeni: gluten, ou, nuca.
De asemenea, suntem avertizati ca produsul este tratat cu alcool etilic.
Cozonacul analizat este un produs de panificatie cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide (63%), cu absorbtie lenta (amidon din faina alba) si cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza si zahar provenit din rahat, zahar invertit: glucoza-fructoza).
Produsul contine si lipide hidrogenate periculoase pentru sanatatea inimii si a ficatului. Densitatea energetica a produsului este foarte ridicata: 434 kcal/100 de grame.
Produsul contine si o serie de aditivi alimentari si surse de gluten, ou, nuca, lactoza, proteina din lapte, de care alergicii trebuie sa tina cont.
Asadar, acest cozonac nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio si cerebrovasculare, hepatorenale, celor cu sindrom metabolic. Suferinzii de rezistenta la insulina si de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant, Cozonacul este absolut interzis suferinzilor de celiachie.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.