Cozile comuniste au revenit la Brasov

Cozile comuniste au revenit la Brasov

0 174

Ultimele zile ale iernii au readus cozile de altadata, la care asteptam rabdatori sa ne vina randul.
De data aceasta, nu stam ca sa primim, ci ca sa dam. Exista trei puncte de reper in Brasov, unde poti vedea multimea de oameni de la mare departare: Casa Asigurarilor de Sanatate, Finante si Registrul Comertului. Biruri, biruri si iar biruri!…
La Finante, sute de brasoveni stau zilnic la coada pentru plata taxei auto.
Din cauza noii ordonante de urgenta privind modificarea taxei de poluare pentru autovehicule, intrata in vigoare de vineri, soferii brasoveni au inceput sa se inghesuie la ghiseul de inmatriculari.
Pentru autovehiculele achizitionate inainte de 15 decembrie 2008 si care nu au fost inmatriculate pana la 19 februarie 2009, se aplica nivelul de taxa de poluare prevazut in noua ordonanta de urgenta.
Contribuabilii care pot beneficia de aceasta prevedere legala trebuie sa se prezinte la Fisc, pana in data de 11 martie 2009, si sa prezinte un document doveditor al achizitiei autovehiculului, pana la data de 15 decembrie 2008.
Actele se pot depune in 20 de zile.
Bineinteles, ca orele de asteptare in picioare, stresul, lipsa timpului si a banilor le intind oamenilor la maximum.
„Nu mi se pare normal ca legile sa se tot schimbe, iar toata lumea sa fie derutata. Nu mai stim ce sa facem, suntem trimisi acasa ca nu avem dosarele complete si tot asa“, a spus Ion Bintica, de 63 de ani, pensionar, pentru Adevarul.
Nici Larisa Onoie, de 23 de ani, studenta, nu este multumita: „Vineri am stat o gramada aici la coada si mi s-a spus ca actele sunt in regula. Acum insa trebuie sa ma intorc in alta zi, cu o declaratie notariala pe proprie raspundere. Nu mi se pare normal sa vin de o mie de ori“.
Chiar daca o serie de plati se fac si online, oamenii inca nu au incredere in astfel de tranzactii si prefera sa se duca la ghiseu pentru a rezolva vreo problema.
„Din cauza noii ordonante de urgenta s-au format aceste cozi, insa nu trebuie ca lumea sa intre in panica. Actele se pot depune in termen de 20 de zile. Se va lucra probabil si sambata sau se va mari numarul de ghisee si se va suplimenta personalul“, a precizat Aurora Radulescu, consilier la departamentul de presa al Finantelor Publice Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.