Covrigarie cu salam expirat

Covrigarie cu salam expirat

0 1251

Comisarii de la Protectia Consumatorului au descins ieri dupa masa la prima covrigarie de pe strada Republicii spre Piata Sfatului, unde au descoperit ca angajatii foloseau salamul expirat in data de 17 iulie la prepararea produselor finite precum pizza, pateuri sau covrigi. De asemenea au fost verificate si crenvurstii sau celelalte tipuri de salam

21 de kilograme de salam expirat la o simigerie de pe Strada Republicii. Marfa iesita din termenul de valabilitate era depozitata in acelasi loc cu cea conforma. Comisarii OPC au toate motivele sa creada ca angajatii foloseau in realizarea covrigilor, pizzei si celorlalte produse de panificatie salamul care expirase de sase zile.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au descins ieri dupa masa la prima covrigarie de pe strada Republicii spre Piata Sfatului, unde au descoperit ca angajatii foloseau salamul expirat in data de 17 iulie la prepararea produselor finite precum pizza, pateuri sau covrigi.
De asemenea au fost verificate si crenvurstii sau celelalte tipuri de salam. In timpul desfasurarii controlului, angajatii covrigariei au continuat sa-si vanda produsele.
Pe langa faptul ca temperaturile din interiorul unitatii sunt cu mult peste limitele legale, iar elementele care intrau in contact cu produsele nu erau dezinfectate, nu a putut fi identificat nici termenul de valabilitate al aluatului.

covrigi1Reprezentantul covrigariei se scuza ca toata cantitatea de salam a fost primita astazi de la unul din furnizorii sai, si cum el nu a a fost prezent in unitate, nu a verificat termenul de valabilitate.
Pentru intreaga cantitate neconforma s-a dispus distrugerea .
Agentul economic va fi sanctionat cu o amenda de pana la 30.000 de lei si exista posibilitatea ca activitatea unitatii sa fie suspendata. Controalele OPC vor continua si in perioada urmatoare.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.