COVID între imunitatea și transmitere – Dr. Monica Pop: „Vaccinul nu...

COVID între imunitatea și transmitere –
Dr. Monica Pop: „Vaccinul nu opreşte infectarea”!

0 56

„Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala” declară dr. Monica Pop

Testarea pe oameni a vaccinului impotriva virusului SARCOV 2 nu este o poveste, consecințele utilizării a diferitelor variante nu sunt încă bine cunoscute. Medicul Monica Pop a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii „Obiectiv” de la Antena 3, despre campania de vaccinare. Ea a subliniat că nu există legătură între vaccinare şi infectare şi autoritățile ar trebui să informeze corect populația.
Medicul Monica Pop face apel la industria Horeca să nu mai ceară ca cei care vin în restaurant să fie vaccinați. Mai mult ea solicită şi autorităților să elimine dezinformarea cu privire la vaccinare şi la infectare. 
Deci, „în primul rând pentru Horeca, să nu mai ceară ca cei care vin în restaurant să fie vaccinați. Nu are nicio relevanță. Vreau să repet un lucru pe care ar trebui să știe toată lumea: vaccinul nu oprește infecția”, a subliniat medicul Monica Pop.

„Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus”

„Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus. Ceea ce face vaccinul este să protejeze ca pacient să facă o formă ușoară, dar de boală nu scapă. Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala. Deci sugestia este că acei oameni ( n.r Horeca) să ceară test negativ sau să îl facă la intrare”, recomandă medicul Monica Pop.

„Dezinformările duc la neînțelegeri”

„Vaccinarea este soluția. Asta este ceea ce se comunică politic tot timpul și ar trebui spus oamenilor corect pentru că, oamenii nu știu lucrurile astea. Cred că dacă au făcut vaccinul, gata nu mai fac boala. Nu este adevărat! Fac boală ușoară dar și o transmit altora. Dezinformările duc la neînțelegeri și la lucruri care se spun și care nu sunt reale”, a mai spus medicul Monica Pop.

Dr. Monica Pop: Cine a propus închiderea magazinelor să fie pedepsit pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Dr. Monica Pop consideră că protestele anti-restricții din România sunt justificate, în contextul în care mii de oameni protestau, în cursul serii în București şi în numeroase alte orașe, după ce Guvernul a decis să fie interzisă circulația după ora 20 iar magazinele să se închidă la ora 18, în funcție de rata de infectare din localități

Monica Pop: Închiderea magazinelor la ora 18 nu face decât să crească potențialul de infectări

Actualele preoteste: „Sigur că sunt justificate. Fără doar şi poate. Cum e posibil să spună că se închid magazinele la ora 6 seara?
Nu fac decât să crească potențialul de infectări şi eu cred că cine a propus așa ceva trebuie pedepsit conform articolului privind zădărnicirea combaterii bolilor”., a mai declarat renumit medic, profesor universitar Monica Pop.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.