Covid 19, România : peste 8. 000 de cazuri și 400 de...

Covid 19, România : peste 8. 000 de cazuri și 400 de decese

0 56

A fost anunțat bilanțul pentru astăzi, privind situația coronavirus în România. Astfel, au fost raportate de către Grupul de Comunicare Strategică 360 cazuri noi de infecție COVID-19. Au fost confirmate, vineri, pe teritoriul României. Numărul total al infectaților urcă, astfel, la 8.067, anunță GCS.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până vineri, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.091 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 109 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, arată sursa citată.

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate și externate.

„Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat”; precizează GCS.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 258 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.129 de persoane. Alte 50.702 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.