Covid 19 : în județul Brașov, 9 persoane depistate pozitiv, 83, în...

Covid 19 : în județul Brașov, 9 persoane depistate pozitiv, 83, în carantină și 904 în autoizolare și monitorizate la domiciliu

0 117

Instituția Prefectului Județul Brașov ne-a comunicat situația epidemiei de coronavirus în județ : 9 persoane depistate pozitiv, 83, în carantină și 904 în autoizolare și monitorizate la domiciliu. Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este stabilă.

Conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, spitalele clinice județene de urgență trebuie să pună la dispoziție paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 în procentaj de 10% din numărul total de paturi ATI aflate în structura organizatorică.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov dispune de 20 de paturi ATI, astfel încât a pus la dispoziție 2 paturi ATI echipate complet pentru COVID-19. Acestora li se adaugă 2 paturi ATI echipate, aflate la Spitalul Municipal Făgăraș, tot pentru cazuri de COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se vor activa 8 paturi ATI pentru cazuri de COVID-19, necesarul pentru echiparea acestora fiind transmis Ministerului Sănătății.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov s-a început amenajarea, într-unul dintre pavilioane, a unor spații cu paturi ATI (10 paturi) dedicate cazurilor COVID-19. Amenajarea acestor spații se face cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, echipamentele necesare urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătății.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.