COVID-19 – În județul Brașov, 85 de persoane se află în carantină,...

COVID-19 – În județul Brașov, 85 de persoane se află în carantină, iar 1.361 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu

0 98

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică Brașov, 85 de persoane se află în carantină, iar 1.361 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. De asemenea, 514 persoane au ieșit din autoizolare, după trecerea perioadei de 14 zile.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat acțiunile de verificare a respectării condițiilor autoizolării. Astfel, au fost efectuate 2.258 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare, cu mențiunea că, în majoritatea cazurilor, s-a efectuat mai mult de o verificare a aceluiași domiciliu în ultimele 24 de ore. S-a înregistrat un caz de nerespectare a condițiilor izolării, pentru care s-a luat măsura plasării într-un centru de carantină instituționalizată și s-a aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean, cu un efectiv total de 70 de polițiști și jandarmi, au însoțit 8 convoaie care au tranzitat județul Brașov.

Polițiștii brașoveni au verificat, în ultimele 24 de ore un număr de 85 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor impuse de situația de urgență și ale ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.