Covasna: termometrul a coborat la minus!

Covasna: termometrul a coborat la minus!

0 227

In localitatea covasneana Intorsura Buzaului s-au inregistrat in noaptea de miercuri spre joi, in ajunul Sfantului Gheorghe, minus 3,5 grade Celsius.
Localnicii spun ca mercurul termometrului a coborat si zilele trecute sub 0 grade Celsius si ca, dupa semne, iarna va mai zabovi prin zona.
In munti inca e zapada, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre meteorologii de serviciu de la statia din localitate, care a explicat ca frigul se face inca simtit in principal din cauza zonei depresionare si curentilor reci din regiune.
Potrivit acestuia, au fost ani cu ierni mult mai lungi si mai friguroase, care au tinut pana la mijlocul lunii mai.
Intorsura Buzaului este un orasel cu circa 10.000 de locuitori, aflat la poalele Muntilor Ciucas, unde iarna temperaturile coboara in mod frecvent sub 20 de grade Celsius.
In ianuarie a.c. la Intorsura Buzaului s-au inregistrat minus 31 de grade Celsius, dar recordul absolut din ultima jumatate de secol a fost stabilit in anul 2004, cand mercurul termometrelor a coborat pana la minus 36 de grade, temperatura care nu mai fusese atinsa din anul 1939.
Mai in gluma, mai in serios, localnicii spun ca pana si raul Buzau s-a speriat de frig si a facut cale intoarsa, schimbandu-si brusc cursul in aceasta zona, iar de aici se trage si denumirea localitatii Intorsura Buzaului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.