Covasna: Produsul secuiesc prioritar la consum

Covasna: Produsul secuiesc prioritar la consum

0 145

Conducerea Partidului Civic Maghiar Covasna vrea sa convinga locuitorii judetului sa consume cat mai multe produse fabricate in zona pentru a feri firmele locale de faliment si a proteja locurile de munca.
Proiectul, denumit generic „Produs secuiesc”, a constituit subiectul unei dezbateri publice ce a avut loc, la Sfantu Gheorghe, in cadrul careia s-a lansat ideea elaborarii unei strategii de sprijinire a intreprinzatorilor locali, de promovare a produselor autohtone, dar si de intarire a identitatii zonei.
Practic, membrii Partidului Civic Maghiar Covasna incearca sa determine firmele locale sa foloseasca materie prima autohtona, iar pe localnici sa cumpere marfurile fabricate in zona, acest „patriotism local” urmand sa aiba ca efect protejarea firmelor covasnene si implicit a locurilor de munca.
Marca „produs secuiesc” va fi inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si va reprezenta o garantie a calitatii pentru cei care o vor folosi, indiferent de domeniul in care activeaza – turism, prelucrarea lemnului, productie alimentara, agricultura, spun initiatorii demersului.
Cei prezenti la dezbatere au formulat mai multe propuneri, printre care necesitatea elaborarii de catre specialisti a unui sistem de criterii, pe baza caruia sa se poata evalua calitatea ori performantele produselor si serviciilor oferite de firmele care vor sa se promoveze sub aceasta marca.
Initiatorii proiectului si-au propus sa realizeze si o pagina web, in limbile maghiara, romana si engleza, in vederea promovarii produselor fabricate in Secuime.
Initiativa este sprijinita si de Asociatia Intreprinderilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna ASIMCOV, care numara peste 350 de membri.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.