Covasna: oferta turistica speciala – racoarea muntilor

Covasna: oferta turistica speciala – racoarea muntilor

0 173

Conducerea Camerei de Comert si Industrie (CCI) Covasna considera ca autoritatile locale ar trebui sa se implice si sa investeasca mai mult in promovarea produselor turistice ale zonei, printre care se numara apele minerale, preparatele culinare traditionale dar si racoarea muntilor.
”Recunoscand ca judetul Covasna nu exceleaza in calitatea infrastructurii, se pot prezenta in compensatie si chiar in avantaj locuri montane cu frumuseti peisagistice unice, racoarea muntilor, preparatele culinare specifice si, nu in ultima instanta, izvoarele de apa minerala care stau la dispozitia turistilor gratuit, 7 din 7 zile, 24 de ore din 24”, a declarat presedintele CCI, Herman Rosner.
Datele statistice arata ca numarul turistilor care au sosit in luna aprilie in judetul Covasna a fost de 4.198, cu 8% mai multi decat in aceeasi luna a anului trecut, insa cazarile in hoteluri si pensiuni au scazut cu peste 47%, indicele de utilizare neta a locurilor de cazare fiind 30%, cu o scadere de 24% fata de perioada corespunzatoare din anul 2008.
”Criza se simte si in turismul covasnean, daca nu prin numarul de turisti, atunci prin durata de sedere a acestora in judetul Covasna”, a conchis Herman Rosner.
Potrivit acestuia, solutia pentru relansarea turismului intern o reprezinta tichetele de vacanta, care desi sunt ”operationale” nu au inca efectul scontat pentru ca patronii nu au perceput inca suficient de bine avantajele acestora.

”Firmele au perceput tichetele, la prima-vedere, drept un adaos la pachetul salarial si nu ca un instrument de economii, de reducere a costurilor si de refacere a fortei de munca”, a declarat Rosner, care a precizat ca sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajatori sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calcularea impozitului pe venit in limita a sase salarii de baza minime brute pe tara, iar pentru salariat, sunt scutite de plata impozitului pe venituri si a impozitelor sociale aferente.
Drept urmare, fata de costurile aferente primelor de vacanta sau altor forme de sprijinire a concediului salariatilor, prin acordarea tichetelor firmele pot face economii de circa 50%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.