Covasna: Mustata scoasa la concurs

Covasna: Mustata scoasa la concurs

0 378

Concursul de mustati organizat duminica seara, in premiera nationala, in municipiul Sfantu Gheorghe a fost castigat de Zsigmond Mihaly si Haraly Erno.
Pe scena in aer liber din centrul municipiului Sfantu Gheorghe au urcat 20 de mustaciosi, iar juriul a avut dificila misiune de a alege cea mai frumoasa mustata.
Premiul a revenit lui Haraly Erno din localitatea covasneana Zabala, care poarta o mustata alba, perfect arcuita in sus.
Vedeta concursului a fost, insa, Zsigmond Mihaly, din localitatea Tusnad, in varsta de 66 de ani, care a castigat premiul pentru cea mai lunga mustata.
Aceasta masoara 26 de centimetri de la un capat la altul si nu a mai taiat-o de doi ani.
Concursul de mustati a fost initiat de presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, el insusi posesorul unei mustati secuiesti cu varfurile rasucite in sus, si s-a desfasurat sub sloganul „Mustata care nu se vede din spate nu este mustata”.
Tamas a declarat ca fost fascinat intotdeauna de mustatile purtate de-a lungul timpului de oameni mai mult sau mai putin celebri, cum ar fi Dali, Chaplin sau Ignat Mustaciosul din localitatea covasneana Estelnic.
De la acesta din urma a aflat ca mustata care nu se vede din spate nu este mustata.
„De cand mi-am lasat mustata, sunt foarte atent la mustatile altora si am remarcat ca unele dintre acestea sunt geniale. Asa mi-a venit ideea sa organizez un astfel de concurs”, a explicat Tamas Sandor.
Din juriu a facut parte si presedintele Asociatiei mustaciosilor din Ungaria, Gulyas Laszlo, tara in care concursul de mustati are deja traditie.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.