Covasna: Locomotiva de epoca, la Sfantu Gheorghe

Covasna: Locomotiva de epoca, la Sfantu Gheorghe

0 94

Locomotiva, construita in 1909, a fost luata in custodie de la S.C.Brafor Brasov, iar intentia autoritatilor locale este de a o cumpara in momentul in care proprietarul va decide sa o vanda.
Amplasarea locomotivei in fata garii a constituit un prim pas dintr-un proiect mai amplu al autoritatilor locale de modernizare a zonei, ce vizeaza, printre altele, inlocuirea buticurilor inestetice cu chioscuri standardizate, amenajarea de locuri de parcare si spatii verzi.
Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca din pacate, atat cladirea Garii, cat si terenul pe care este construita apartin CFR, care nu a facut nicio investitie in ultimii ani, iar autoritatile locale nu pot interveni pentru modernizarea ei.
Statia CFR Sfantu Gheorghe este departe de ceea ce ar trebui sa fie o gara europeana. Aceasta e locuita de oameni fara adapost, care dorm in sala de asteptare de la clasa a II-a, iar cea de clasa I e inchisa tot timpul.
Biroul de preluare a bagajelor de mana din incinta garii nu functioneaza, iar singura toaleta publica e deschisa doar ziua, pentru ca firma de salubritate a considerat nerentabil sa asigure serviciul si pe timp de noapte.
Timp de trei ani, pe peron nu au existat ceasuri de perete, acestea fiind demontate pentru a se face economii la bugetul Regionalei CFR Brasov, astfel incat atat calatorii, cat si angajatii garii au fost nevoiti sa se orienteze dupa propriile ceasuri.
AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.