Covasna: Ciocarliile au revenit in tara

Covasna: Ciocarliile au revenit in tara

0 167

Ciocarliile calatoare au revenit din tarile calde mai devreme cu aproape o luna, au constatat membrii Asociatiei Rara Avis din Sfantu Gheorghe, care, zilele trecute, au zarit primele exemplare in zona Rezervatiei naturale „Mestecanisul” de la Reci.
Presedintele Asociatiei, Kelemen Laszlo, a declarat ca, de regula, ciocarliile soseau in Romania abia la mijlocul lunii aprilie, dar, in mod exceptional, in acest an, au venit aproape odata cu prima barza.
Ciocarlia este o pasare de talie mica, dar care se avanta la mari inaltimi si singura din lume care canta si in timpul zborului.
Batranii spun ca sosirea ei este semn ca primavara s-a stabilit definitiv in locurile in care poposeste, dar realitatea ii contrazice, pentru ca, de cateva zile, ninsorile au revenit in judetul Covasna.
Ornitologii sustin ca incalzirea globala a dereglat bioritmul pasarilor calatoare, de aceea ele vin mai repede sau mai tarziu fata de alti ani.
Si prima barza, care, prin traditie, soseste in judetul Covasna, a intarziat in acest an aproape zece zile, sosind abia la sfarsitul saptamanii, la Reci.
Membrii Asociatiei Rara Avis spun ca celelalte colonii de berze albe o vor urma peste trei saptamani si apreciaza ca in judetul Covasna vor sosi circa 500 de exemplare.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.