Cotroceni: Lazaroiu cu previziuni pentru 2012

Cotroceni: Lazaroiu cu previziuni pentru 2012

0 99

Ce si-a dorit Lazaroiu a reusit – sa atraga atentia asupra “jocului” pervers in care vrea sa atraga clasa politica si presa. Pentru publicitatea care s-a facut aparitiei de pe blogul consilierului politic a lui Basescu s-ar fi platit imens. Cotroceniul apeland la aceasta noua diversiune, cand inca o data romanii sunt crezuti prea naivi, s-a reusit doar in parte mutarea atentiei de pe problemele aduse tarii de Guvernul Boc si pregatirea Programului de toamna-iarna a Opozitiei.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine, intr-un articol postat pe blogary.ro, ca a intrat in posesia unui sondaj care indica schimbari spectaculoase fata de sondajele din primavara. „Un sondaj foarte recent (nu voi dezvalui numele institutului, daca vrea sa le faca publice, le va face singur), arata urmatoarea distributie a intentiilor de vot: 26%, 26%, 20%, 15%, 7%”, scrie Lazaroiu, sugerand ca partidul lui Dan Diaconescu a ajuns la 20%. Diaconescu a declarat, saptamana trecuta, la iesirea de la DNA, in ziua in care a despus actele inregistrarii partidului la Tribunal, ca Partidul Poporului s-ar bucura deja de 19% din intentiile de vot.
Lazaroiu: Daca va fi un singur partid dominant in 2012 atunci pot sa va garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le stiti deja. Daca nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Si toate trei personaje de basm.
„Trebuie sa recunoastem ca e o schimbare spectaculoasa fata de sondajele din primavara: 35%, 34%, 20%.
Evident, schimbarea a fost generata de:
1. masurile de austeritate – pentru prima oara statul iti ia nu ti mai da (sau iti ia ce ti-a dat, cu toate vinovatiile impartite);
2. aparitia pe scena publica a Partidului Poporului – OTV (un post de televiziune care putea intra lejer in Parlament doar cu audientele pe care le facea).
Previzibil, PP a schimbat dinamica intentiilor de vot care, imediat dupa anuntarea masurilor de austeritate, prevestea o alta turnura. Daca vreti sa intelegeti mai multe amintiti-va de dinamica optiunilor din 2000. Mai exact, cine scadea atunci cand altcineva crestea.Totusi, ascensiunea PP nu poate fi explicata daca nu luam in considerare contractia uriasa a spatiului de alegere dupa exhibarea cvasi-falimentului bugetar. Increderea in vechile partide si lideri s-a prabusit. PP este, deocamdata, un simptom, nu un efect. Daca stim sa citim cauzele putem intelege mai bine posibilele efecte”, scrie consilierul prezidential intr-un text-ghicitoare publicat pe blogary.ro Fara sa dea numele partidelor, Lazaroiu propune scenarii pentru alegerile din 2012.
O clasa de efecte se refera la distributia probabila din 2012.
Aceasta poate sa arate asa:
• Scufita Rosie 26%
• Fetita cu chibrituri 25%
• Mos Craciun 23%
• Capra cu trei iezi 15%
Sau poate sa arate asa:
• Alba ca Zapada 35%
• Scufita Rosie 26%
• Fetita cu chibrituri 12%
• Mos Craciun 12%
• Capra cu trei iezi 8%
„Acum intelegeti mai bine miscarile lui Crin Antonescu? Dar sloganul lui Victor Ponta: venim la guvernare dupa anticipate? Intelegeti de ce nu sunt (inca) motive de panica la PDL? Daca va fi un singur partid dominant in 2012 atunci pot sa va garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le stiti deja. Daca nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Si toate trei personaje de basm”, mai scrie Lazaroiu in textul publicat pe blogary.ro (Nota: Sublinierile apartin redactiei HotNews.ro)
Este posibil ca, un partid care practic nu exista, sa ajunga in cateva luni la 20%?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.