Cosul bebe va fi de 150 lei

Cosul bebe va fi de 150 lei

0 259

Guvernul a aprobat o Ordonanta prin care introduce o serie de masuri tranzitorii, care fac posibila aplicarea prevederilor legii privind trusoul pentru noi nascuti in perioada pana la elaborarea normelor de aplicare a ei.


?


„Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, iar acum trebuie sa se elaboreze normele metodologice de aplicare a ei si, la nivel local, sa se demareze licitatiile pentru achizitionarea produselor care intra in trusoul pentru noi nascuti”, a explicat Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.


?


Banii necesari platii contravalorii trusoului pentru nou nascuti vor fi transferati catre bugetele locale, astfel incat sumele sa poata fi distribuite de autoritatile locale.


?


Ordonanta aprobata astazi reglementeaza si modalitatea exacta de solicitare a dreptului la plata trusoului pentru nou nascuti. Astfel, pentru a primi contravaloarea „cosului bebe”, parintii naturali ai copilului sau reprezentantul legal al acestuia trebuie sa depuna o cerere scrisa, insotita de copia certificatului de nastere, la autoritatile publice locale unde domiciliaza. Autoritatile locale vor plati cei 150 de lei, contravaloarea trusoului pentru nou nascuti, in termen de maxim 30 de zile de la depunerea acestei cereri.


?


Ordonanta abiliteaza autoritatile publice locale sa demareze procedurile de achizitie a bunurilor care alcatuiesc „cosul bebe”, astfel incat, la data aprobarii normelor de aplicare a legii, sa poata incepe distributia pachetelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.