Costul fortei de munca a crescut cu peste 20 la suta

Costul fortei de munca a crescut cu peste 20 la suta

0 89

Costurile orare ale fortei de munca au crescut in trimestrul al doilea cu 21,84% fata de perioada similara din 2007, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de Mediafax.
Cele doua componente principale ale costului orar al fortei de munca sunt cheltuielile directe (salariale) si cheltuielile indirecte (non-salariale).
Comparativ cu trimestrul al doilea din 2007, cele mai mari cresteri anuale ale indicilor trimestriali ai costului orar al fortei de munca au fost observate in activitatile de sanatate si asistenta sociala (46,26%), invatamant (38,23%) si energie electrica si termica, gaze si apa (32,22%).
Fata de primul trimestru din acest an, cresteri semnificative ale indicelui trimestrial al costului orar al fortei de munca, in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare, au avut loc in activitatile din industria extractiva (32,68%), energie electrica si termica, gaze si apa (25,5%), transport, depozitare si comunicatii (16,77%), intermedieri financiare (14,27%) si sanatate si asistenta sociala (13,13%).
Scaderi s-au inregistrat in activitatile din administratia publica (0,8%) si invatamant (0,76%).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.