Costel Busuioc a invins!

Costel Busuioc a invins!

0 74

I-au recunoscut talentul dar nu l-au putut angaja pentru ca n-avea studii!

Costel Busuioc s-a nascut la 21 octombrie 1974, in comuna Tomesti, judetul Iasi, intr-o familie numeroasa. Constantin si Georgeta Busuioc aveau de ingrijit 10 suflete.
La 14 ani a hotarat sa paraseasca satul copilariei sale pentru a-si lua destinul in propriile mani.
A lucrat pe la diverse familii din Timis, ca baiat bun la toate: ingrijea animalele, mergea cu ele pe camp, mai facea curat prin curtile oamenilor.
Cand a mai crescut, s-a angajat la CFR, unde spala vagoane, apoi in diverse alte locuri, unde era platit doar cu cativa banuti, cat sa poata manca in fiecare zi.
Un preot l-a invatat sa scrie si sa citeasca dupa Biblie.
Este cavaler in „Oastea Domnului” si, inca de pe vremea in care canta pe la bisericile din satele maramuresene, acolo unde a cunoscut-o si pe sotia sa, Daniela, spera sa urmeze studii muzicale si poate, cine stie, chiar sa apara intr-o buna zi pe o scena mare.

De la Tomesti (Iasi) la Timisoara
Inainte de a pleca din Romania, Costel lucra ca maseur la azilul de batrani din Ceacova, o comuna de langa Ghilad.
A visat multe, dar le-a amanat pe toate pentru „intr-o buna zi”, atunci cand banii, si-a promis el, nu vor mai fi o problema.
La 24 de ani, a cunoscut-o pe Dana, de care s-a indragostit si pe care a curtat-o trei luni inainte de a fi sigur ca vrea sa o ia de sotie.
Cunoscutii lui Costel spun ca oricine a fost vreodata de fata cand canta Costel Busuioc a izbucnit in lacrimi. Nu trebuie sa ai cine stie ce educatie muzicala si nici sa fii vreo fire sensibila.
Vocea lui impresioneaza, scoate din om trairi uitate, ascunse.. Mai toata lumea il striga Pavarotti. De-a lungul timpului, multi au fost cei care au ascultat glasul lui Costel si a inceput sa primeasca invitatii, intai pentru mici scenete la caminul cultural din comuna, apoi chiar la Opereta din Timisoara.
Desi i-au recunoscut talentul, nu l-au putut angaja pentru ca nu avea studii.
L-a auzit, la un moment dat, un mare profesor de la Viena, care i-a oferit o bursa de trei luni, sa invete canto temeinic. Din pacate, chiar atunci sotia lui a avut niste probleme de sanatate si nu s-a putut duce. Daca ar fi avut bani sa lase acasa si sa plece, probabil ca altul ar fi fost destinul lui. Oricum precontractul cu Sony Music, inseamna ca aceasta uriasa companie nu s-a impiedicat de studiile lipsa ale lui Costel.

…la Madrid
In urma cu doi ani, Costel a ajuns in Spania, ajutat de un cumnat. Familia lui locuieste inca in Ghilad, judetul Timis, in casa unei batrane, pe care sotii Busuioc au convenit sa o ingrijeasca in schimbul casei.
Sotia lui Costel, Dana, a ramas in tara, cu cei patru copii: fata cea mare, Tabita, are acum 8 ani, baietelul, Daniel, are 7 ani, Sara are aproape 4 ani, in timp ce mezina, Rebecca, a implinit 1 an si 8 luni.
La Madrid, Costel a fost angajat de un om de afaceri spaniol, in constructii. Canta lucrand, canta mergand pe strada, oriunde ar fi Costel canta si asa l-a mai auzit lumea. Intr-o zi, cand facea ciment la betoniera, canta asa de tare ca se auzea in tot cartierul si vecinii au chemat televiziunea.
Atunci „a debutat” Costel pe micile ecrane spaniole, la TV1 Spania. L-au numit „Un Pavarotti zidar”, „Zidarul tenor”.
In urma cu un an, Costel a fost solicitat sa-i faca masaj unei romance, care, la randul ei, munceste de sase ani in Spania, fie la retusuri de haine intr-un magazin, fie contabilitate, iar dupa-amiaza „tine si un copil din bloc”.
Familia acestei a fost socata, atunci cand Costel Busuioc le-a cantat cantece religioase. S-au gandit pe loc ca trebuie sa faca ceva ca lumea sa auda vocea lui.
Intr-o buna zi, au auzit anuntul la televizor: se cautau concurenti pentru emisiunile „Tiennes un talento” si „Hijos de Babel” (fii lui Babel). L-au inscris, prin telefon, la ambele emisiuni. A luat castingul la primul, apoi a fost la celalalt si l-a luat si pe acesta, dar a ales Hijos de babel.

Pavarotti de Banat
Din patru mii de concurenti care s-au prezentat la preselectie a fost ales el. A intrat in finala cu alti 25 de concurenti, dintre care in emisiune au ramas doar 10. Ceilalti sunt rezerve. In fiecare marti a fost eliminat concurentul cu cel mai mic punctaj si este inlocuit cu una dintre rezerve.
La final, in concurs raman doar zece concurenti, din care vor fi alesi cei patru castigatori.
Marele castigator urmeaza sa fie sprijinit de compania Sony pentru lansarea unui album propriu, care va fi ulterior promovat. In plus, o suma donata de Sony va constitui un fond din care urmeaza sa fie derulat un program social in tara castigatorului. „Cel mai probabil in Romania”, spera apropiatii lui Costel, care se gandesc ca el ar fi cel mai indreptatit sa castige.
Costel a ramas de la inceput favoritul concursului, transmis de postul national al televiziunii spaniole, TVE.
N-a putut raspunde la telefon, deoarece se afla „in cantonament” intr-o locuinta asigurata de producatorii emisiunii, care nu-i permit sa comunice cu exteriorul.
Prietenii lui spun insa ca are cam tot ce si-a dorit, trei profesori: de canto, de dictie si de miscare corporala, si un produca tor cu care repeta continuu. Plus salariul minim pe economie din Spania.
Spre deosebire de cei mai multi dintre contracandidatii sai, care au studii muzicale sau chiar au profesat, Costel nu are o pregatire muzicala, lucru care nu-l defavorizeaza insa, el fiind considerat unul dintre cei mai buni concurenti de anul acesta.

In marea finala disputata in 13.03.2008 Costel a castigat!! Publicul a vrut ca el sa fie marele castigator si a votat incontestabil pentru Costel Busuioc avand asadar inca odata un aport mare acordarii punctajului maxim.
Tanarul va semna un contract cu una dintre cele mai importante case de productie din lume.
Aceasta se va ocupa de inregistrarea, lansarea si promovarea primului sau album si apoi il va sprijini in cariera muzicala.
Ziarele au scris zilele trecute ca romanul a semnat deja un precontract cu Sony.
Si asta pentru ca a fost intr-adevar, cel mai bun!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.