Cosmonautul Prunariu nu are ochi bionic

Cosmonautul Prunariu nu are ochi bionic

0 100
Colegiul de Informatica „Grigore Moisil" a fost pentru Dumitru Prunariu rampa de lansare spre Cosmos. Primul si singurul cosmonaut roman a fost prezent la aniversarea a 75 de ani de la infiintarea institutiei brasovene, una din cele mai prestigioase din tara. In timp ce tinerii informaticieni doresc sa intretina mitul excelentei din colegiul in care invata, Prunariu a spulberat mitul ca ar avea un ochi bionic, asa cum scria recent presa.
Colegiul National De Informatica „Grigore Moisil" a sarbatorit 75 de ani de la infiintare. Evenimentul a fost marcat pe parcursul intregii saptamani, prin activitati stiintifice si educative, in care au fost implicati elevi din mai multe licee brasovene. Directoarea institutiei este mandra de rezultatele obtinute de elevii si profesorii de la Informatica:
Elevii se considera si ei privilegiati sa poata invata intr-un astfel de mediu si sunt increzatori ca notiunile dobandite le vor fi de ajutor pe viitor.
Invitatul de onoare al aniversarii a fost primul si pana acum singurul cosmonaut roman Dumitru Prunariu, fost elev al colegiului. Prunariu a spulberat zvonurile lansate recent de presa ca si-ar fi montat un ochi bionic, dupa ce a dezvaluit ca a suferit recent o interventie la unul din ochi la foarte putin timp dupa ce publicase intr-o revista stiintifica un articol despre ochiul bionic, iar presa a facut o legatura eronata.
Gala laureatilor si festivitatea oficiala s-au derulat pe intreg parcursul zilei de vineri. La final, cei mai talentati elevi informaticieni la muzica, dansuri si teatru au pus in scena un mic spectacol pentru cei prezenti. Colegiul National „Grigore Moisil" se situeaza pe locul 4 pe tara la informatica iar informaticienii brasovenii au duis faima colegiului pana in Statele Unite ale Americii, unde au repurtat mai multe premii prestigioase.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.