Cosmar pe DN1

Cosmar pe DN1

0 80

Se pare ca intarzierea construirii autostrazii Bucuresti – Brasov – cu o continuare logica spre Bors – creeaza saptamanal, duminica, adevarate cosmaruri participantilor la trafic pe DN1. Si aceasta pentru ca in zona Brasov vin, de cu vineri, sute si sute de turisti, cei mai multi ocupand locuri de cazare si de distractie in Poiana Brasov, dar si in alte locatii turistice ale judetului.


Iar duminica urmeaza intoarcerea acasa, cu aglomerarea soselei, mai ales pana la iesirea dintre munti, adica zona Timisul de Sus si pana dupa Comarnic.


Ieri dupa-masa incepuse sa se circule bara la bara, multii politisti aflati pe traseu neputand face mai nimic. Ce ar fi putut face la atata noian de vehicole mergand in acelasi sens?


Dar in context se pot arata si lucruri placute in acest sfarsit de saptamana.


Zapada a fost din abundenta si numai buna pentru schiat, fapt care i-a facut pe unii turisti sa mai zaboveasca pe partiile din Poiana, cu toate ca temperatura a fost de -15 grade Celsius, atat datorita instalatiilor cu care sunt dotate partiile, cat si in asteptarea descongestionarii drumului spre casa pe DN1, cu toate ca Politia a recomandat si DN1A,? un traseu acceptabil din punct de vedere tehnic.


Si tot in judetul Brasov, unii turisti au preferat sa se refugieze la poalele muntilor Fagaras, la Sambata de Sus, chiar daca pe acolo nu exista partii amenajate, in schimb existand foarte multa liniste, aer curat si, nu in ultimul rand, o serie de monumente istorice.


Ar fi de dorit ca infrastructura turismului in judetul Brasov, ca si caile de acces, sa fie, in sfarsit, pusa la punct, spre binefacerea judetului si a tarii.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.