Coruptie la varful Politiei ?

Coruptie la varful Politiei ?

0 199

Scandalurile provocate de cele doua demisii de la varful DGA (Marian Santion, ?directorul general si ?Gheorghe Manea, directorul general adjunct) sunt tot mai prezente in presa, aspect care obliga la diferite pozitionari din partea oficialilor. Demisia celor doi procurori?poate fi interpretata ca?o forma de protest prin care s-a dorit si in parte s-a reusit, sa se atraga atentia asupra a tot ce inseamna coruptia la nivel inalt. In aceasta faza, tot ce ramane dupa astfel de fapte este mediatizarea acestora, adica un lucru partial pozitiv, pentru ca Justitia nu ajunge la astfel de oameni.


Pentru acesti indivizi, ametiti de betia puterii si de invincibilitatea data de functii si de gasca, nimic si nimeni nu le mai poate face ceva. Au o singura,?doar o singura apasare – teama?de gura presei.


Coruptia profunda din aceasta zona, mai mare si mai periculoasa decat pe timpul comunismului, este o continuare a faradelegilor din acea perioada. Putreziciunea imensa, ascunsa adanc, a iesit extrem de rar la iveala, opacitatea acestor institutii blocand inclusiv accesul presei, neajungand nimic la cetatean.


Rar, cand si cand, atunci cand vreun ministru sau alt mare stab nu se da dus din scaunul ocupat, doar atunci mai apar spre intimidare, cateva fapte care ne cutremura. Asa mai aflam de Afacerea Tigareta, de Afacerea Timbrelor, de Megapower, ?de Mottorala, Petrom, Rompetrol, de terenurile armatei ajunse la Becali, de Loteria Romana, de jafuri si jafuri care au speriat si …mafiotii externi inspaimantati, de concurenta romaneasca.


Si…? ?Si cum credeti ca poate sa reactioneze premierul Calin Popescu Tariceanu referitoare la acuzatiile fostului sef al DGA din MI ?


Premierul Tariceanu a declarat, ca acuzatiile fostului sef al DGA din MAI la adresa ministrului Vasile Blaga, despre care a aflat din presa, “sunt ingrijoratoare”, urmand sa le analizeze si sa ceara corpului sau de control sa verifice cazul, daca acest lucru se justifica ?


Adica cum? A aflat din presa? Ce, el este doar un simplu cetatean ? De ce mai platim servicii peste servicii? Pe primul ministru al Romaniei il informeaza doar presa?


Iata ce poate sa declare dl Calin Popescu Tariceanu: “Ca prim-ministru sunt obligat sa fiu extrem de prudent in asemenea situatii si sigur ca astept o serie de elemente preliminarii si, daca voi considera ca este nevoie, avem si alte posibilitati, exista Corpul de Control al Guvernului, care intamplator e condus chiar de dl ministru David si voi putea sa decid o investigatie daca voi considera ca se justifica..”


Nu ne mai indoim daca mai este sau nu cazul, il lasam doar pe cetateanul Tariceanu sa o mai si faca!


Noi ne mai indoim doar de cine conduce astazi Romania!


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.