CORUPTIA UCIDE! … pe cine vrem noi!

CORUPTIA UCIDE!
… pe cine vrem noi!

0 510

De ceva timp ne frământă o întrebare: dacă KW Iohannis îi cerea lui Ponta să-și dea demisia de onoare fiindcă era acuzat de fals, ce ar trebui să facă unul și același KW Iohannis în ziua în care a fost dovedit în mod irevocabil de către o instanță civilă din BRASOV că s-a folosit de un înscris fals pentru a intra în proprietatea unui imobil?
Care ar trebui să fie reacția normală și corectă a Președintelui nostru când citește doar o frază din Decizia definitivă a Tribunalului Brașov nr. 235/16.05.2014:  “CAUZA ILICITĂ IZVORÂTA DIN FRAUDAREA LEGII ce a invalidat certificatul de mostenitor SE EXTINDE ȘI ASUPRA CONTRACTULUI DE VÂNZARE-CUMPĂRARE SUBSECVEANT, tertii – in speta doar paratul IOHANNIS KLAUS WERNER – NEFIIND APARAȚI DE PREZUMȚIA DE BUNĂ CREDINȚĂ, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. “ Cert, aceeași întrebare ar fi trebuit să și-o pună și domnul Iohannis dar și alegătorii săi încă de anul trecut, dinainte de a fi fost ales Președinte, însă hotărârea la acea dată încă nu era irevocabilă putând fi atacată cu recurs. Eh, uite însă că timpul a trecut, domnul Johannis a devenit Președintele Johannis, iar hotărârea definitivă a fost atacată cu recurs și … a fost confirmată de instanța de recurs prin Hotărârea  655 pronunțată in, 12.11.2015, de către Curtea de Apel Brașov! Curtea de Apel Braşov
Astfel,  numele președintelui nostru, domnul IOHANNIS KLAUS WERNER, stă în aceeași frază alaturi de notiuni precum “CAUZĂ ILICITĂ”, “LIPSĂ DE BUNĂ CREDINȚĂ” și “AMPLOAREA OPERAȚIUNII ILICITE” într-o hotărâre judecătorească definitivă devenită și irevocabilă!!!
În mod evident în urma unei asemenea hotărâri orice alt cetățean al României ar avea multe motive de insomnie căci, în afară de obligația de a restitui “fructele civile” adevăraților proprietari (adică toate veniturile obținute ca urmare a folosirii unui imobil – respectiv chiriile încasate de familia prezidențială care se ridică la peste 320.000 Euro!), ar deveni în mod obligatoriu și subiectul unui dosar penal în care ar fi acuzat cel puțin de “uz de fals” dacă și nu de alte infracțiuni “înrudite”.
Știm cu toții că Președintele Iohannis va putea dormi totuși liniștit, fără grija că ar putea fi el personal obiectul unei anchete penale, știu: „Despre bârna din ochiul prezidențial și măsura judecății sale”.
NU scap de ce mă frământă, întrebare: dacă KW Iohannis îi cerea lui Ponta să-și dea demisia de onoare fiindcă era…” fiind din practica unanimă a instanțelor noastre că Președintele României se bucură practic de o imunitate penală quasi-absolută. Poate cel mult niște griji legate de faptul că e posibil să fie obligat la plata chiriilor încasate fără drept de la chiriașii din acel imobil. Sau poate va avea chiar un mic fior atunci la gândul că… “prima sa doamnă” nu face obiectul aceleiași imunități…
Cred că se  impune să îi aducem aminte Președintelui evanghelist lutheran pilda evanghelică De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?(Mt. 7,3)
Poate amintindu-și se va uita în oglinda deformată a conștiinței sale de politician și va reuși să perceapă și bârna din ochiul lui, una mare cât o hotărâre definitivă și irevocabilă în care justiția a constatat că el și familia sa au devenit proprietari a unui imobil prin fals sau uz de fals. Fapt dovedit de justiție și câștigat deja îmbâcsitei noastre istorii postdecembriste. Și cred că se mai impune să-i spunem Preșdintelui Iohannis că, potrivit acelorași reguli morale, trebuie să se măsoare și pe sine cu aceeași măsură cu care îi măsoară pe alții, amintintindu-i totodată creștinului evanghelist Iohannis și pricipiul evanghelic edictat în pericopa K. Johannis 6 casemenționată mai sus: “cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.”! Atâta vreme cât Iohannis a spus în iulie 2015 că “atunci când cineva calcă greșit fiți siguri că voi fi printre primii care atenționează acest lucru” îi solicit Președintelui să ne “atenționeze” cu privire la faptul că a fost condamnat pentru lipsa sa de bună credință din perioada în care era primar și pentru “amploarea operațiunii ilicite” la care a fost parte, să ne spună explicit că el însuși a călcat strâmb!
Apoi, pentru aceleași motive morale și de demnitate pentru care îi solicita demisia ex-premierului Ponta, judecându-se pe sine cu aceeași măsură cu care-l judeca pe acesta, printr-“un mesaj foatre ferm care să nu poată fi interpretat în niciun fel”
să ne spună că-și dă DEMISIA! DE ONOARE. Dacă o are…Chiar așa, de ce nu vedem azi la teveu “deontologii” și membrii “societății civile” rupându-și cămășile de pe ei strigând în cor ca într-o tragedie antică “Infractorul! Avem un președinte infractor”?De ce nu au ieșit năvalnic în stradă tinerii frumoși și liberi strigând “Vrem schimbare!”, “Demisia!”, “Demnitate!”, “Corupția ucide”? De ce nu vuiește „feisbucul” de indignare și revoltă? (Dan Chitic)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.